Σε ποιο δρόμο θα μπει στηθαίο ασφαλείας - Που μπλοκάρουν τα έργα λόγω αρχαίων

2:36 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017
02:10 μ.μ. - Πέμ, 26/36/2017
Image: Σε ποιο δρόμο θα μπει στηθαίο ασφαλείας - Που μπλοκάρουν τα έργα λόγω αρχαίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής διαχωριστικού στηθαίου ασφαλείας στο έργο Γούρνες- Χερσόνησος το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί στις 20 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, Γιώργο Αγαπάκη , επίκειται η έγκριση της μελέτης προκειμένου να γίνει η τοποθετησής του, η οποία υπολογίζεται στις 20 Νοεμβρίου οπότε θα γίνει και εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Καστελλίου μέχρι και τον κόμβο Γουρνών που θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες.
Οι οδηγοί θα  διέρχονται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού  ενώ μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα δοθεί στην κυκλοφορία το ένα κομμάτι του έργου μήκους 5 χιλιομέτρων  από  Γούρνες μέχρι και το ποτάμι του Αποσελέμη.
Υπενθυμίζεται ότι, το έργο στο σύνολό του θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2018 .
Στο μεταξύ καθυστερήσεις σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο οδικό  έργο που εκτελείται στο Χαμέζι Σητείας λόγω τεχνικών προβλημάτων και όχι μόνο που παρουσιάστηκαν και τα οποία ωστόσο τώρα έχουν  επιλυθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη μάλιστα, αν ο εργολάβος δεν ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις τότε, θα εφαρμόσουν το νόμο.
Να σημειωθεί ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε χρήση μέχρι το τέλος του 2017 . «Αν τρέξει  ο εργολάβος τότε το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του χρόνου» επισημαίνει ο κ. Αγαπάκης.
Υπενθυμίζουμε ότι απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση  του έργου η κατασκευή πεζοδρομίων , τα ασφαλτικά και ο ηλεκτροφωτισμός και στη συνέχεια θα δοθεί σε χρήση.
Σε ότι αφορά  το έργο Αγία Βαρβάρα –Απομαρμά έχουν ολοκληρωθεί τα 8 από τα 16 χιλιόμετρα ωστόσο  θέματα που έχουν να κάνουν με την αρχαιολογία  καθώς έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και άλλα τεχνικά ζητήματα δυσκολεύουν την εξέλιξη του έργου.
Μάλιστα σήμερα ο κ. Αγαπάκης με στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή σε μια προσπάθεια να τρέξουν οι διαδικασίες.
Όπως επισημαίνει ο κ. Αγαπάκης σε  αυτή τη φάση κατασκευάζεται ένας συνδετήριος δρόμος από Αγία Βαρβάρα προς Πανασό για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.  Να σημειωθεί τέλος ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2019.
 
 
Πηγή: ekriti.gr