Σε νέο κτίριο ο Αστυνομικός Σταθμός Μακρύ Γιαλού

8:27 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Τετ, 22/27/2020
Image: Σε νέο κτίριο ο Αστυνομικός Σταθμός Μακρύ Γιαλού

Τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού της ΔΕ Μακρύ Γιαλού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη

Τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού της ΔΕ Μακρύ Γιαλού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος κατόπιν ευγενικής προτροπής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης επέδωσε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας ευχαριστήρια πλακέτα για την καθοριστική και σημαίνουσα συμβολή του στην εύρεση και διάθεση του κτιρίου και για το έργο της πλήρους διαμόρφωσής του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στα εγκαίνια του παρόντος κτιρίου στο οποίο στεγάζεται πλέον ο Αστυνομικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε εξ ολοκλήρου και έφερε εις πέρας τις εκτεταμένες κτιριακές εργασίες που απαιτήθηκαν καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ώστε να μπορούν πλέον εργαζόμενοι και δημότες να χρησιμοποιούν αυτόν τον πλήρως λειτουργικό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Προσωπικά, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη βέλτιστης αστυνόμευσης της περιοχής και βλέποντας την τεράστια προσπάθεια του αστυνομικού δυναμικού για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση, έθεσα σε υψηλή προτεραιότητα την εξασφάλιση των κατάλληλων υποδομών που θα υποστηρίξουν επάξια το σπουδαίο αυτό έργο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής.

Ο Αστυνομικός σταθμός του Μακρύ Γιαλού, που εξυπηρετεί τα τελευταία χρόνια την ευρύτερη περιοχή προσφέροντας το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες, κινδύνευσε μέχρι και να κλείσει. Όμως ο Δήμος Ιεράπετρας στήριξε εμπράκτως το αίτημα των δημοτών για συνέχιση της λειτουργίας του και με μεγάλη προσπάθεια πετύχαμε την παραμονή του.

Υλοποιήσαμε λοιπόν ακόμα ένα έργο για την Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, έναν τόπο με τον οποίο έχω άρρηκτους δεσμούς, στον οποίο έχω τελέσει Δήμαρχος, γνωρίζω τις ανάγκες του και με χαροποιεί κάθε βήμα προόδου του.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και την αλληλοστήριξη τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Αντώνη Ρουτζάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, το Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχο κ. Νικόλαο Λαγουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, το Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, τους φορείς, τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων καθώς και όλους εσάς που με την παρουσία σας σήμερα εδώ επικροτείτε την προσπάθειά μας να στηρίζουμε τον τόπο μας και να κάνουμε έργα ουσίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού και όλου του Δήμου Ιεράπετρας».