Σε μοριακά τεστ υποβάλλονται οι τουρίστες από χώρες υψηλού κινδύνου

7:48 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Τετ, 17/48/2020
Image: Σε μοριακά τεστ υποβάλλονται οι τουρίστες από χώρες υψηλού κινδύνου

Το πρώτο κύμα τουριστών υποδέχεται η χώρα, μετά το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των πτήσεων

Το πρώτο κύμα τουριστών υποδέχεται η χώρα, μετά το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των πτήσεων.

Περίπου 5.500 ξένοι επισκέπτες έφθασαν χθες με αεροπορικές πτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ 1560 από αυτούς υποβλήθηκαν υποχρεωτικά σε διαγνωστικά τεστ, καθώς προέρχονταν από χώρες με επιβαρυμένο επιδημιολογικό ιστορικό. Τα διεθνή δίκτυα, πάντως, στρέφουν τους προβολείς τους στο ελληνικό καλοκαίρι και στους κανόνες ασφαλείας που τηρεί η χώρα μας…

Με τις βαλίτσες ανά χείρας εκατοντάδες τουρίστες φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Με μάσκες στο πρόσωπο, έχουν περάσει από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και ετοιμάζονται να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Με καλοκαιρινή διάθεση οι ταξιδιώτες νιώθουν ήδη ότι βρίσκονται σε διακοπές. Και ο καθένας περιγράφει τη δική του επιθυμία.

Τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά κυρίως στις πτήσεις από τις χώρες υψηλού κινδύνου. Χθες Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ ανήλθε σε 1.560 άτομα, ενώ 1.680 πέρασαν δίχως να ελεγχθούν.

Χθες έφτασαν στην χώρα περίπου 5.500 επισκέπτες με 25 πτήσεις κυρίως από την Ευρώπη.

Εβδομάδες ολόκληρες περίμεναν το άνοιγμα των αεροδρομίων στη χώρα μας. Και δεν το έβαλαν κάτω παρά τις δυσκολίες.

Τα ξένα ΜΜΕ για το άνοιγμα του τουρισμού

Το άνοιγμα του τουρισμού μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης. Το gulf today, στο ρεπορτάζ του περιγράφει τις ετοιμασίες στη Σαντορίνη, ενώ τα κινέζικα δίκτυα αναλύουν όλο το σχέδιο υποδοχής τουριστών μετά από το lockdown.

Με συνεχή ρεπορτάζ από το αεροδρόμιο της Αθήνας το πρακτορείο Reuters καταγράφει το άνοιγμα των πυλών της χώρας.

12.000 αφίξεις χθες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σε κανονικούς ρυθμούς άρχισε να κινείται σιγά σιγά το Ελ. Βενιζέλος, μετά από πολλούς μήνες. Εχθές Δευτέρα (15/6) έφτασαν στη χώρα μας, 12.230 επισκέπτες, από τους οποίους οι 5.000 ήταν από ξένους προορισμούς.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι τα τεστ από τις πρώτες έξι πτήσεις του εξωτερικού, βγήκαν όλα αρνητικά.  Από πόλεις της Γερμανίας οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

in.gr