Σε κλίμα ενθουσιασμού η βράβευση των μαθητών του Λασιθίου που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

9:39 π.μ. - Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022
09:06 π.μ. - Πέμ, 16/39/2022
Image: Σε κλίμα ενθουσιασμού η βράβευση των μαθητών του Λασιθίου που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Η εκδήλωση έγινε στην Ιεράπετρα από το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30χρόνων από την ίδρυση του, το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), διοργάνωσε χθες στην Ιεράπετρα εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2021-2022.

hxonews

Βραβεύτηκαν συνολικά 82 μαθητές/τριες του Νομού μας, από τους οποίους 49 φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και 33 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές, Κουφάκης Παναγιώτης, από το Γενικό Λύκειο Σητείας και ο Καγιαμπάκης Γεώργιος, από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου που εκπροσώπησαν την Κρήτη, στον προκριματικό γύρο της 24 ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων.

hxonews

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης , Μιχάλης Λάμπρου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Διασκεδαστικά Μαθηματικά».

hxonews
hxonews
hxonews