Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κρήτη και ο Δήμος Ιεράπετρας λόγω της απεργία της ΠΝΟ

10:20 π.μ. - Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Δευ, 12/20/2016
Image: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κρήτη και ο Δήμος Ιεράπετρας λόγω της απεργία της ΠΝΟ

Αίτημα του Δημάρχου στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αναστάσιο Ιωάννου, καθώς και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Αίτημα για την κήρυξη της Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ  υπέβαλλε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αναστάσιο Ιωάννου, καθώς και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη. 
 
 
Όπως αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς Δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους. 
 
 
Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. 
Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο,  αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων. 
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα»  καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αιτούμενος την υλοποίηση άμεσων ενεργειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης. 
    Γραφείο Τύπου 
    Δήμου Ιεράπετρας