Σε ηλεκτρονική δημοπρασία ελαιολάδου προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καβουσίου

11:58 π.μ. - Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Τετ, 28/58/2022
Image: Σε ηλεκτρονική δημοπρασία ελαιολάδου προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καβουσίου

Δηλώσεις στον Ηχώ 99,8 του προέδρου Α. Φουντουλάκη

Στη δημιουργία ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου σκέφτεται να προχωρήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καβουσίου Ιεράπετρας με στόχο μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όποιος επιθυμεί, να μπορεί να αναρτά καθημερινά την ποσότητα ελαιολάδου που θέλει να πουλήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Αντώνη Φουντουλάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 , φέτος είναι μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο. Ως συνεταιρισμός θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σε μια προσπάθεια να υπάρχει μια σταθερότητα στην τιμή προς όφελος του παραγωγού. Είναι αλήθεια ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής «τρώει» το κέρδος του παραγωγού.

Επιδιώκουμε λοιπόν την συνένωση δυνάμεων έτσι ώστε ο παραγωγός να ξέρει πως μπορεί να διαχειριστεί το προϊόν του και να διασφαλίσει μια καλή τιμή. Τώρα, όποιος θέλει να το αγοράσει θα δίνει την προσφορά του. Όλο αυτό, θα είναι ένα κίνητρο και για τους νέους να μείνουν στην ελαιοπαραγωγή. Θα επιδιωχθεί συνεργασία και με άλλους συνεταιρισμούς και ελαιοτριβεία σε επίπεδο νομού Λασιθίου. Η ισχύς εν τη ενώσει, δηλαδή.

Υπάρχει ενδιαφέρον και ήδη οι βάσεις για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου έχουν μπει. Πρέπει βέβαια να διευθετηθούν κάποια ζητήματα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων και βέβαια της διάθεσης ποιοτικού , πάντα , προϊόντος. Φέτος είναι δύσκολο να γίνει πράξη το εγχείρημα, αλλά από του χρόνου θα υπάρχει ετοιμότητα, τόνισε ο κ. Φουντουλάκης.