Σε ετοιμότητα η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για τη «Βικτώρια»

10:23 π.μ. - Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Τετ, 13/23/2019
Image: Σε ετοιμότητα η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για τη «Βικτώρια»

Έχουν καθαριστεί τα περισσότερα ρέματα και συνεχίζουμε δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γουλιδάκης

 
Σε ετοιμότητα είναι η αντιπεριφέρεια Λασιθίου ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με καθαρισμούς ρεμάτων σε πολλές περιοχές του νομού ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. 
 
Πρόσθεσε πως στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί η διάθεση ποσού 200.000 ευρώ περίπου προκειμένου να γίνουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού καθώς επίσης και στην περιοχή Λαγκάδα Σητείας. 
 
Σε ότι αφορά στο ρέμα στο Στόμιο Ιεράπετρας έχουν ζητηθεί οι απαιτούμενες άδειες έτσι ώστε να γίνει καθαρισμός. Οι δυσκολίες έγκεινται στο ότι οι όχθες του είναι χαρακτηρισμένες ως υδροβιότοπος οπότε θα πρέπει να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται. Σε περίπτωση που δεν δοθεί άδεια θα γίνουν τμηματικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τον δήμο και κατόπιν εισαγγελικής άδειας. Οι προσπάθειες για να καθαριστούν ρέματα συνεχίζεται σε όλο το νομό, τόνισε ο κ. Γουλιδάκης καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθελι συνέντευξη κ. Γουλιδάκη:







φωτο αρχείου