Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης στα εγκληματολογικά εργαστήρια

8:18 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
08:07 μ.μ. - Παρ, 27/18/2018
Image: Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάζει βιολογικά υλικά συγγενών αγνοούμενων και σορών, από την φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής και αναλύει αποτελέσματα όλο το 24ωρο, όπως τονίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν παραληφθεί 71 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους.
 
Επιπλέον, από χθες έχει ξεκινήσει η σύνταξη εκθέσεων εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση της ταυτότητας των νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική αρχή, που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.
 
Κανονικά θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Όλο το Σαββατοκύριακο, θα παραμένουν εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την εξυπηρέτηση συγγενών αγνοουμένων στην μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που χρειάζονται εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας .
 
Η εισαγγελία Πρωτοδικών θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, για τις περιπτώσεις συγγενών αγνοουμένων που επιθυμούν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία, ώστε να τους δοθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας τα στοιχεία και τα τελευταία στίγματα των κινητών τηλεφώνων των οικείων τους που αναζητούνται.
 
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός
Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική, καθώς όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ιατροδικαστές ολοκληρώθηκε η νεκροτομή σε 86 σορούς. Επιπλέον, ένας 62χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε λόγο για 83 θύματα.
 
Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, η διαφορά στον αριθμό των θυμάτων που ανακοίνωσε ο ίδιος (86) με εκείνον που δίνει επίσημα η Πυροσβεστική έγκειται στο γεγονός ότι σε μία σορό, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού (π.χ. τμήματα οστών) και από άλλους ανθρώπους.
 
Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το διαπιστώσει η Πυροσβεστική, παρά μονάχα ιατροδικαστής.
 
Η ανατριχιαστική, αλλά ουσιαστική, αυτή διαπίστωση, αναδεικνύει περίτρανα την κόλαση που προκάλεσε η πυρκαγιά, αφού άνθρωποι αποτεφρώθηκαν εντελώς.
 
Ο Νίκος Καρακούκης ανακοίνωσε ότι η διαδικασία των νεκροτομών στις σορούς που μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.
 
 
in.gr