Σε εγρήγορση ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αλλαγές στα νοσοκομεία

9:25 π.μ. - Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021
09:06 π.μ. - Τετ, 09/25/2021
Image: Σε εγρήγορση ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αλλαγές στα νοσοκομεία

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο λαός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας εναπόθεσε το καθήκον της εγρήγορσης και παρακολούθησης όλων όσων αφορούν το Νοσοκομείο του στον ΣΦΝΙ. Γι’ αυτό έχουμε την υποχρέωση ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα μας, που είναι η υλική υποστήριξη του Νοσοκομείου, να σεβαστούμε τις επιθυμίες του κόσμου όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τους παλαιότερους του ΣΦΝΙ φορείς του, δηλαδή της Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων για το Νοσοκομείο, τον Σύλλογο Εργαζομένων και την Επιτροπή Αγώνα. Η θέση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Κρήτης ήταν και παραμένει πάντα σαφής: «Ζητούμε μια συνολική επίλυση των προβλημάτων παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό και όχι αποσπασματικές λύσεις. Ζητούμε μια ξεκάθαρη και έγκαιρη απάντηση εκφράζοντας την αγωνία όλων των συμπολιτών μας. Καθορίζουμε την 15η Σεπτεμβρίου 2010 σαν ημέρα παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την υποστήριξη του Νοσοκομείου μας». Η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού - Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κ.Υ. Ιεράπετρας. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε τότε.

O λαός της Ιεράπετρας ήταν ανοικτός σε εποικοδομητικές προτάσεις που θα λάμβαναν υπόψη τις ιδιομορφίες της περιοχής μας και τα νέα δεδομένα. Έκτοτε όμως γυροφέρνουν από διάφορους άσχετους με το αντικείμενο και την περιοχή μας «μελετητές», αλλά δυστυχώς και από κρατικούς φορείς, ανεφάρμοστες και μη αποδεκτές προτάσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας. Όλη αυτή η παραφιλολογία προκαλεί αγωνία, φόβο και θυμό.

Γι’ αυτό ως Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, που πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει και την πολιτεία: Βάλτε μπροστά την ανέγερση του νέου Κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού, εντάσσοντας την σε προγράμματα και προϋπολογισμούς. Υπάρχει σχετική μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την τότε Περιφέρεια Λασιθίου. Ένα σύγχρονο δευτεροβάθμιο με τομείς τριτοβάθμιας φροντίδας Νοσοκομείο, στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, με σύγχρονο εξοπλισμό και στελέχωση και με μακροχρόνια προοπτική. Στις υπάρχουσες υποδομές φτιάξτε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου (Άγιος Νικόλαος-Ιεράπετρα) με ενισχυμένο αυτό της Σητείας για την αντιμετώπιση του επείγοντος και με υποστήριξη από το Κεντρικό Νοσοκομείο, λόγω αποστάσεως. Οργανώστε την πρωτοβάθμια φροντίδα και την προληπτική ιατρική. Δώστε κίνητρα και αποστολή στο Γενικό και Οικογενειακό γιατρό. Με τις προτάσεις μας αυτές, ο σχεδιασμός hub and spoke, που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός θα υλοποιηθεί από μόνος του. Όπως και η παρηγορητική φροντίδα που αναφέρει. Η ανέγερση του Νέου Κεντρικού Νοσοκομείου αποτελεί λυσιτέλεια, που είδαν θετικά και οι δύο Διοικήτριες ΥΠΕ Κρήτης (κ. Μαυρομάτη και κ.Μπορμπουδάκη).

Μέχρι τότε και μέχρι τα εγκαίνια αυτού του νέου Κεντρικού Νοσοκομείου, οι θέσεις των κατοίκων της περιοχής παραμένουν αναλλοίωτες: Δεν δεχόμαστε καμία προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ζητούμε , την υποστήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Ζητούμε να είναι αυτοδιοίκητο, προσαρμοσμένο και αφοσιωμένο στις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Παραμένουμε σε εγρήγορση αναμένοντας τις κεντρικές αποφάσεις.

Το Δελτίο Τύπου θα αποσταλεί : α) Στο γραφείο Πρωθυπουργού β) Στον Υπουργό Υγείας γ) δ) Στη Δ/ντρια Υ.ΠΕ Κρήτης ε) Στους Βουλευτές Λασιθίου και στ) Σε όλα τα ΜΜΕ Κρήτης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Ανδρέας Μαμαντόπουλος 

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Κανάκης