Σε εξέλιξη σήμερα η απομάκρυνση πυρομαχικών από τη νέα παραλία Ιεράπετρας

11:29 π.μ. - Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023
11:08 π.μ. - Πέμ, 31/29/2023
Image: Σε εξέλιξη σήμερα  η απομάκρυνση πυρομαχικών από τη νέα παραλία Ιεράπετρας

Οι εργασίες διακόπηκαν λόγω καιρού και θα συνεχιστούν το απόγευμα

Περιοριστικά μέτρα στη νέα παραλία της Ιεράπετρας ισχύουν μετά τον εντοπισμό πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της θάλασσας, σε μικρή απόσταση από την ακτή. Τα πυρομαχικά βρέθηκαν σε αμμώδη βυθό, σε απόσταση από 30 ως 100 μέτρα από την ακτή και σε βάθος 2 ως 6 μέτρων. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, σετ όλμων σε κουτί μεταφοράς, βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων και δεσμίδες φυσιγγίων, σε κατάσταση οξείδωσης. Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας απαγόρευσε την κυκλοφορία και αγκυροβόληση σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή, μέχρι νεωτέρας.

Σήμερα Πέμπτη, πυροτεχνουργοί από το  Πολεμικό Ναυτικό και  τη Ναυτική Βάση Αιγαίου -Ναύσταθμος Κρήτης ήρθαν στην Ιεράπετρα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή απομάκρυνση των πυρομαχικών.

hxonews

Οι πυροτεχνουργοί έλεγξαν το σημείο ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν εννόησαν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης απομάκρυνσης των πυρομαχικών. Επομένως  θα συνεχίσουν αργότερα το απόγευμα ή και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Λιμενάρχη κ. Γιάννη Παπαδάκη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. που βρέθηκε στο σημείο μαζί με προσωπικό  του Λιμεναρχείου. Στην επιχείρηση συνέδραμε σκάφος του Λ.Σ. από τη Σητεία.

hxonews
hxonews