Υλικοτεχνική βοήθεια από τοπικές εταιρίες ζητούν οι πυρόπληκτοι της Ιεράπετρας

10:45 π.μ. - Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016
10:06 π.μ. - Δευ, 27/45/2016
Image: Υλικοτεχνική βοήθεια από τοπικές εταιρίες ζητούν οι πυρόπληκτοι της Ιεράπετρας

Η άτυπη επιτροπή θα συνεχίσει την πολιτική πίεση για βοήθεια από το κράτος και τις τράπεζες,καθώς και τις πιέσεις για την επί τόπου βοήθεια προς αποκατάσταση των καλλιεργειών.

Συμπληρωματικά μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων της Ιεράπετρας θα ζητήσει η άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί προς βοήθειά τους, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Μαλιωτάκης, προσωρινός αντιπρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου και μέλος αυτής της  επιτροπής.

Μιλώντας στον  ΗΧΩ FM, ο κ. Μαλιωτάκης δήλωσε ότι το Σάββατο συνεδρίασε πάλι  η επιτροπή και καθόρισε δύο άξονες δράσης. Εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν έχει  εξαντληθεί η πίεση σε πολιτικό επίπεδο. « Θα έρθουμε σε επαφή με την κυβέρνηση για να δούμε τι συμπληρωματικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.  Αυτό που ζητούμε  για τους πυρόπληκτους είναι να παγώσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις έως το 2020, να δοθούν άτοκες χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες, και να δημιουργηθεί Λογαριασμός Αλληλεγγύης, για όλη την Ελλάδα.

Ο δεύτερος άξονας, είναι σε τοπικό επίπεδο, όπως είπε ο κ. Μαλιωτάκης: « Θα ζητήσουμε στήριξη από τις εταιρείες, θα  ζητήσουμε  υλικά όπως ξυλεία, σωλήνες άρδευσης, νάιλον, σπόρους, λίπασμα κτλ. Για την αποκατάσταση των καλλιεργειών, θα καταγραφούν οι ανάγκες, π.χ.  πόσα μέτρα σωλήνες, πόσα φυτά. Θα φτιαχτεί συγκεκριμένος κατάλογος και θα διανεμηθεί στις εταιρείες.»