Σε… δόσεις η γενική συνέλευση της Creta Farms

1:18 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019
01:09 μ.μ. - Τετ, 25/18/2019
Image: Σε… δόσεις η γενική συνέλευση της Creta Farms

Την ώρα που η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να βουλιάζει

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί η γενική συνέλευση της Creta Farms, η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί και διεκόπη αργά το βράδυ της Δευτέρας. Στη χθεσινή συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, “παιζόταν” ποιος εκ των δύο αδελφών Δομαζάκη θα επικρατήσει και θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ποιος κέρδισε τη μάχη των ψήφων και την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της Creta Farms.
 
Και ενώ στο Ρέθυμνο οι αδελφοί Δομαζάκη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και πάλι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουλίου, η κρητική αλλαντοβιομηχανία συνεχίζει να βουλιάζει.
 
Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Την Παρασκευή εκπνέει η διορία που έχει δοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές για την Creta Farms.
 
Μεταξύ των ενδιαφερόμενων περιλαμβάνονται η H.I.G. Capital (αμερικανικό fund γνωστό από την απόκτηση της Μαΐλλης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα για σειρά εταιρειών, όπως το Υγεία), η Virtus International Partners (επενδυτικό κεφάλαιο που ιδρύθηκε από τον Λ. Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών), η Νίκας (ελέγχεται από τη Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου), η VNK Capital (η γνωστή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας Κάτσου που έχει υλοποιήσει σειρά τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα, μετέχοντας και στο project του Ελληνικού), η Sandton Capital (fund με ειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις και distress deals), η Strategic Initiatives Foods (ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζογλου (η πρόταση του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη). Τον φάκελο όμως τον έχουν λάβει και άλλοι επενδυτές όπως η οικογένεια Παντελιάδη.
 
Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της μόνο προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 109 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούν δάνειο από την ΕΤΕπ, ενώ άνω των 40 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της.
 
Ο σχεδιασμός πάντως προβλέπει πως μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106 Β και δ.
 
capital.gr