Σε δίκη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων για τη δομή ηλικιωμένων

9:18 π.μ. - Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 23/18/2023
Image: Σε δίκη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων για τη δομή ηλικιωμένων

Σε δίκη για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων παραπέμπεται τελικά και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μετά από απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, θα καθίσει τελικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής καθώς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την πρόταση για αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε εκδοθεί για τον ίδιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης με προσφυγή του είχε πετύχει την απαλλαγή του με βούλευμα από το δικαστικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ωστόσο, υπήρξε αίτημα αναίρεσης για την εξαίρεσή του από το κατηγορητήριο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την «ΕΡΤ Χανίων», το σκεπτικό της απόφασης ήταν το γεγονός ότι δεν μπορεί να παραπέμπεται ο προκάτοχός του, Απόστολος Βουλγαράκης και να απαλλάσσεται ο νυν αντιπεριφερειάρχης.

Ο Άρειος Πάγος συζήτησε το αίτημα του Εισαγγελέα και χθες το απόγευμα δημοσιεύθηκε η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο στην παραπομπή του.

Έτσι, η δίκη που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε για τρίτη φορά και αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη δίκη δεν αφορά το κύριο μέρος της υπόθεσης για την οποία είναι προφυλακισμένα 4 άτομα, οι δύο ιδιοκτήτριες και οι δύο γιατροί της μονάδας, αλλά για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

cretanews.eu