Σε αργία η αντιδήμαρχος Χ.Χατζημαρκάκη

2:23 μ.μ. - Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022
02:01 μ.μ. - Σάβ, 29/23/2022
Image: Σε αργία η αντιδήμαρχος Χ.Χατζημαρκάκη

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σε αργία έχει τεθεί η δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη για την περίοδο από 10 Γενάρη εως 10 Φεβρουαρίου όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Όπως είπε ο πρόεδρος, είχε γίνει ένα λάθος από την πλευρά της κας Χατζημαρκακάκη όταν ήταν πρόεδρος στο Ν.Π ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ. Η υπόθεση αφορούσε στην προμήθεια κάποιων τραπεζιών για δομή του δήμου στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος από την ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ. Για να μη χαθεί το πρόγραμμα η κα Χατζημαρκάκη υπέγραψε ωστόσο όμως, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, υπήρχε κώλυμα υπογραφής. Θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί από το προσωπικό. Δυστυχώς δεν ενημερώθηκε. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 1.100 ευρώ. Δεν υπάρχει νομική ή πραγματική πλάνη σε οτι αφορά στην ερμηνεία, δεν γνώριζε τον νόμο. Εαν είχε ενημερωθεί δεν θα υπέγραφε η ίδια και θα υπέγραφε ο τότε αντιπρόεδρος του Ν.Π., εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ..

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης λέγοντας οτι η κα Χατζημαρκάκη έπεσε θύμα της άγνοιας και υπέγραψε καθώς δεν ήθελε να χαθεί το πρόγραμμα. Υπέγραψε την ανάθεση γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλους επιπλοποιούς. Δεν γνώριζε οτι υπήρχε κώλυμα. Κάποιοι που είναι χρόνια στην υπηρεσία θα έπρεπε να την είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορεί να υπογράψει και να υπογράψει ο τότε αντιπρόεδρος και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2014-2015, ανέφερε ο Δήμαρχος τονίζοντας οτι έχει εμπιστοσύνη στην κα Χατζημαρκάκη.