Σε ακινησία το ασθενοφόρο του Δήμου Ιεράπετρας λόγω χρώματος

1:59 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022
01:04 μ.μ. - Δευ, 11/59/2022
Image: Σε ακινησία το ασθενοφόρο του Δήμου Ιεράπετρας λόγω χρώματος

Η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη και ο Προϊστάμενος Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γ. Αγγελάκης στον Ηχώ 99,8

Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς ασθενούς σε καρότσα αγροτικού οχήματος προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του μετά την αποθεραπεία του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας , τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Όπως είπε, στον δήμο έχει παραχωρηθεί ένα παλιό ακινητοποιημένο ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ το οποίο με τη σειρά τους παραχώρησαν στον Ερυθρό Σταυρό με συγκεκριμένες προδιαγραφές και όσους για τη χρήση του με βάση τις οδηγίες του ΕΚΑΒ στο οποίο παραμένει η κυριότητα. Στην υπηρεσία της οποίας προΐσταται και έχει μεταξύ άλλων αρμοδιότητα για συντήρηση οχημάτων δεν έχει κατατεθεί κάποιο έγγραφο ώστε το όχημα να παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν ανάγκες όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Ηχώ ο αναπληρωτής διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης. Η κα Ρουμελιωτάκη είπε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες στον Δήμο και εάν το Νοσοκομείο έχει ανάγκη από ασθενοφόρο θα πρέπει να διεκδικεί από την ηγεσία του Υπουργείου. Ο Δήμος είναι δίπλα στο νοσοκομείο και το έχει στηρίξει διαχρονικά και πολλαπλώς σημείωσε.

Σε ότι αφορά το ασθενοφόρο, με τη συμβολή εθελοντικής ομάδας έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και βαψίματος ωστόσο όμως επειδή το όχημα βάφτηκε άσπρο χρώμα ενώ προβλέπεται κίτρινο δεν δύναται να περάσει από το ΚΤΕΟ και έτσι βρίσκεται στο συνεργείο. Εκτιμάται ότι σύντομα θα είναι έτοιμο για χρήση.

Σε κάθε περίπτωση εάν είχαμε ενημερωθεί για το περιστατικό θα είχαμε προσπαθήσει να βρεθεί μια λύση και να μην ταλαιπωρηθεί ο ασθενής και η οικογένειά του κατέληξε η κα αντιδήμαρχος.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο προϊστάμενος τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αγγελάκης λέγοντας ότι είναι σαφές πως τέτοιες εικόνες με ασθενείς σε καρότσες δεν είναι ευχάριστες. Έδωσε στη συνέχεια διευκρινίσεις για το πως δρουν ως υπηρεσία σημειώνοντας ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι υπάρχει δέσμευση από το ΕΚΑΒ ότι θα διατεθεί ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης. Σε κάθε περίπτωση όμως ως Τομέας όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν εξυπηρετούν και τέτοια περιστατικά μεταφοράς ασθενών αποθεραπείας.

Σε ότι αφορά το ασθενοφόρο του δήμου είπε ότι το όχημα θα λειτουργεί όχι ως ασθενοφόρο αλλά ως κινητή υγειονομική μονάδα. Στην άδεια κυκλοφορίας του αναφέρεται ως κίτρινο χρώμα, βάφτηκε μετά και από συμβολή εθελοντών που βοήθησαν στη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να επισκευαστεί , σε χρώμα άσπρο και έτσι δεν μπορεί να περάσει από ΚΤΕΟ Αφού γίνει αυτό, έπειτα θα δοθεί το όχημα προς χρήση. Τώρα για το γιατί να δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό και όχι στο Νοσοκομείο ο κ. Αγγελάκης απάντησε θέτωντας από πλευρά τους το ερώτημα γιατί να μην κάνει αίτημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου και για ένα δεύτερο όχημα ώστε το ασθενοφόρο του δήμου να χρησιμοποιηθεί για άλλες ανάγκες.