Σε 297 ανέρχονται οι αιτήσεις ζημίας από την ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα

12:34 μ.μ. - Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
12:06 μ.μ. - Σάβ, 02/34/2018
Image: Σε 297 ανέρχονται οι αιτήσεις ζημίας από την ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η καταγραφή ζημιών

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στον Δήμο Ιεράπετρας στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο hxonews.gr o αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής αγροτικών θεμάτων κ. Αργύρης Πανταζής  μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 297 αιτήσεις  εκ των οποίων,  34 στην Τ.Κ. Μαλλών και αφορούν κυρίως ελαιώνες ενώ περίπου 70 είναι οι αιτήσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τα παραπάνω και μετά από αξιοποίηση στοιχείων  μόλις 2 πληγέντες είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποστεί ζημιά στα κτήματά τους από Ανεμοστρόβιλο – Ανεμοθύελλα της 25/1/2018 είτε στο φυτικό κεφάλαιο είτε στο πάγιο κεφάλαιο μπορούν να υποβάλλουν στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ιεράπετρας  δήλωση Ζημιάς  μέχρι και την Παρασκευή 9-2-2918.
 
Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται:
 
Α) Στο ΚΕΠ στην οδό Γιαννακού 20 για τις ζημιές που αφορούν: τη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας και τις Τοπικές Κοινότητες Δήμου Ιεράπετρας αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Δασκαλάκη Μαρία, Ζαχαριαδάκης Γεώργιος, τηλ. Επικοινωνίας 2842340516.
 
Β) Στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού για τις ζημιές που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού και τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Σταυροχωρίου, Ορεινού και Σχινοκαψάλων αρμόδια υπάλληλος Σωφρονά Αικατερίνη τηλ. Επικοινωνίας 2843340914.
 
Γ) Στην Τοπική Κοινότητα Μαλλών για τις ζημιές που αφορούν: την Τοπική Κοινότητα Μαλών, Μεταξοχωρίου-Χριστού στο Τοπικό Κατάστημα αρμόδια κ. Ράντου Χρύσα τηλ. Επικοινωνίας 2842091229-230.
 
Μαζί με τη δήλωση πρέπει να υποβληθούν:
 
Ταυτότητα
Α.Φ.Μ.
Βιβλιάριο τραπέζης (ΙΒΑΝ)
 
Για την υποβολή της δήλωση οι παραγωγοί απαιτείται  να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΦΜ,IBAN λογαριασμού τραπέζης.