Σαρωτικές αλλαγές Γεωργιάδη στους Οργανισμούς Υγείας - Τι αλλάζει σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

11:39 π.μ. - Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τρί, 09/39/2024
Image: Σαρωτικές αλλαγές Γεωργιάδη στους Οργανισμούς Υγείας - Τι αλλάζει σε ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στους μεγάλους φορείς της Υγείας, ώστε αυτοί να είναι πιο αποτελεσματικοί

Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς της Υγείας σκοπεύει να κάνει άμεσα ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ο νέος υπουργός Υγείας προτίθεται να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στους μεγάλους φορείς της Υγείας, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΦ, ώστε αυτοί να είναι πιο λειτουργικοί και να αποδίδουν καλύτερα.

Αντίστοιχο σχέδιο σκόπευε να προωθήσει και ο τέως υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς περιλαμβάνεται στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας. Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΠΥΥ οι ίδιες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί άμεσα στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, ώστε να ολοκληρωθεί ο ρόλος για τον οποίον έχει συσταθεί.

Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ

Υπό το πρίσμα αυτό ο ΕΟΠΥΥ ως μονοψώνιο θα προχωρά σε διαπραγματεύσεις τιμών με τους ιδιώτες παρόχους έχοντας ως όπλο στην φαρέτρα του 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Θα διαπραγματεύεται δηλαδή τις υπηρεσίες που χρειάζεται με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, τόσο σε νοσηλείες όσο και σε εξετάσεις αλλά και άλλες παροχές προς τους πολίτες. Στόχος θα είναι να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές με «πακέτα» αγορών που θα πραγματοποιηθεί ο ΕΟΠΥΥ ώστε να καλυφθούν οι πολίτες.

Οι αλλαγές πάντως στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να είναι καθέτως και οριζοντίως, αφού όπως επισημαίνουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr σχεδιάζονται τροποποιήσεις και στις υπηρεσίες και στα τμήματα του Οργανισμού, ώστε να μετεξελιχθεί σε έναν φορέα σύγχρονο και στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αλλαγές και στον ΕΟΦ

Αντίστοιχες αλλαγές σχεδιάζεται να γίνουν και στον ΕΟΦ προκειμένου να ελέγχονται τα φάρμακα που διακινούνται στην αγορά πιο αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται από την κυβέρνηση λένε πληροφορίες του ethnos.gr, ο ΕΟΦ να αλλάξει μορφή και να γίνει όπως ο ΕΟΔΥ με Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο. Ήδη άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ άλλαξε σύνθεση και λειτουργία τους προηγούμενους μήνες, περιορίζοντας τα μέλη του ΔΣ σε 7, τα οποία διορίζονται κυρίως από την κυβέρνηση.

ethnos.gr