Σαρρής: Καμία συνεργασία με τον Δήμαρχο για το σοβαρό θέμα της πανδημίας

12:17 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Παρ, 16/17/2021
Image: Σαρρής: Καμία συνεργασία με τον Δήμαρχο για το σοβαρό θέμα της πανδημίας

Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας δήμου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας στην Ιεράπετρα εκφράζει ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας δήμου Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Σαρρής μετά τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, τις αναλύσεις λυμάτων που δείχνουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και το κρούσμα σε μαθητή Λυκείου. Όπως επεσήμανε οι αναλύσεις λυμάτων σε συνδυασμό με τα κρούσματα που ανακοινώνονται δείχνουν ότι μάλλον υπάρχει αυξημένος αριθμός πολιτών που είναι φορείς είτε ασυμπτωματικοί είτε με ήπια συμπτώματα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι πίσω από ένα κρούσμα μπορεί να " κρύβονται" 8 με 10 κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή από τους συμπολίτες μας και τήρηση μέτρων. Τώρα ως προς τον μαθητή που βρέθηκε θετικός οι πληροφορίες είναι ότι είναι ασυμπτωματικός άρα πιθανόν έχει μικρό ιικό φορτίο αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Αν τηρούσε και τα μέτρα, τότε οι πιθανότητες μετάδοσης θα είναι ελάχιστες, εξήγησε ο κ. Σαρρής.

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται τελευταία περί " παιδομαζώματος¨ σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό είπε ότι εάν ένα παιδί βρεθεί θετικό, απομονώνεται στο οικογενειακό του χώρο και είναι υπό την επίβλεψη των γονέων του . Όσα άλλα ακούγονται είναι αστειότητες και ο κόσμος θα πρέπει να αναζητά τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση και να μην επηρεάζεται άκριτα από ότι ακούει.

Τέλος ο κ. Σαρρής, με αφορμή την πορεία της πανδημίας στην Ιεράπετρα , τα κρούσματα το αυξημένο ιικό φορτίο των λυμάτων, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του που η κεφαλή αυτού του τόπου δεν σήκωσε το τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσει τις δημοτικές επιτροπές παιδείας και υγείας ώστε να γίνει μια συνεδρίαση προκειμένου από κοινού με τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές να εξεταστεί πως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα μπορούσε να γίνει η διαχείριση του σοβαρού αυτού θέματος, ή και άλλων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Σαρρή: