Σαρρής: Έχουν κάνει το ψέμα εργαλείο διοίκησης του Δήμου

12:50 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Πέμ, 24/50/2022
Image: Σαρρής: Έχουν κάνει το ψέμα εργαλείο διοίκησης του Δήμου

Τα σχόλια για τη συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας

Η κοπή δέντρων στην Ιεράπετρα ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, μετά και την διαμαρτυρία πολιτών. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Παναγιώτης Σαρρής μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναλύοντας τις θέσεις τους αλλά και γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως είπε, η συζήτηση για την κοπή των δέντρων ήρθε στο Δ.Σ. μετά την παρέμβαση ομάδας πολιτών που διαμαρτύρονται για την επικείμενη κοπή δέντρων στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο. Αυτό που θέλαμε να πούμε από πλευράς μας είναι ότι, ανάπλαση δεν σημαίνει απομάκρυνση δέντρων. Η δημοτική αρχή βέβαια δεν μιλά για απομάκρυνση αλλά για αντικατάσταση. Για ποια αντικατάσταση μιλάνε όμως όταν θα απομακρυνθούν δέντρα ετών, που παρέχουν σκιά και έχουν μια περίμετρο κορμού ένα μέτρο. Για να βάλουν ένα κλαδάκι; Αυτό δεν είναι αντικατάσταση. Η δικαιολογία που επίσης επικαλούνται ότι κάποια δέντρα είναι ξενικά , δεν ευσταθεί. Ποια δέντρα μέσα στην πόλη είναι εγχώρια, ενδημικά; Από την άλλη βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι πράγματι υπάρχουν δέντρα που πραγματικά δημιουργούν πρόβλημα και αυτά συμφωνούμε ότι χρειάζεται να απομακρυνθούν. Θα μπορούσαν βέβαια να παραμείνουν με κάποιες παρεμβάσεις αλλά κατανοούμε τις τυχόν τεχνικές δυσκολίες. Πρέπει δε να επισημανθεί ότι πολλές φορές επικαλέστηκε η δημοτική αρχή το πόσο καλή επιστήμονας είναι η προϊσταμένη της υπηρεσίας πρασίνου. Ο ίδιος άνθρωπος όμως με έγγραφό του είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην κοπή δέντρων παλαιότερα στην πλατεία. Και όμως κόπηκαν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο της Ιεράπετρας και εμάς στο Δ.Σ. και πράττουν κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες όπως τους βολεύει, ανέφερε ο κ. Σαρρής, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή έχει κάνει το ψέμα εργαλείο διοίκησης του Δήμου .

Είπε στη συνέχεια ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί κατά τη συζήτηση και ενώ του έδωσαν τον λόγο, στην πορεία επειδή έλεγε κάτι το οποίο φαίνεται δεν συνέφερε τη δημοτική αρχή, του έκλεισαν το μικρόφωνο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, και μάλιστα αποχωρώντας με κατηγόρησαν, όπως μου μετέφεραν για γκεμπελισμό. Τους επιστρέφω τέτοιους χαρακτηρισμούς, τόνισε σημειώνοντας σε άλλο σημείο ότι η δημοτική αρχή του κ. Καλαντζάκη φτιάχνει μια πόλη η οποία είναι της νοοτροπίας χωριού της επαρχίας της δεκαετίας 60΄.

Κλείνοντας έκανε αναφορά στα όργανα της τηλεμετρίας που τοποθετήθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης εκφράζοντας την άποψη ότι ναι μεν πρόκειται για χρήσιμα όργανα, ωστόσο θα μπορούσε να επιλεγεί άλλος χώρος ακόμα να τοποθετηθεί πιο χαμηλά ή να γίνει υπογειοποίηση για την καλύτερη αισθητική του χώρου.

Εξέφρασε τέλος τη θλίψη του βλέποντας ανθρώπους της αντιπολίτευσης να έχουν συνταχθεί με αυτές τις τακτικές της δημοτικής αρχής, και δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. Υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που λάμπει δια της απουσίας της και όταν δεν απουσιάζει χειροκροτεί αυτά που κάνει η δημοτική αρχή.