Σαπίζουν τόνοι προϊόντων -οι έμποροι προειδοποιούν -οι αγρότες στο Ηράκλειο για το πλοίο ασφαλείας

12:27 μ.μ. - Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016
12:06 μ.μ. - Κυρ, 12/27/2016
Image: Σαπίζουν  τόνοι  προϊόντων -οι έμποροι προειδοποιούν -οι αγρότες στο Ηράκλειο για το πλοίο ασφαλείας

Ραντεβού στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν σήμερα στις 18.00 αγρότες από την Ιεράπετρα και από άλλες περιοχές του νησιού που πλήττονται από την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ

Από την Ιεράπετρα η αναχώρηση θα γίνει από τις ελαιοδεξαμενές στις 16.00 ώστε με πορεία τα οχήματα να μεταβούν στο Ηράκλειο.    Όπως αναφέρει στο κάλεσμα τους ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος << απόψε οι Μινωικές Γραμμές προτίθενται να επιτρέψουν να αποπλεύσει ένα πλοίο. Για να γίνει αυτό εφικτό ζητά και την βοήθεια των αγροτών. Σε σύσκεψη με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης αποφασίστηκε το βράδυ ώρα 18:00 να κατέβουμε όλοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στον απόπλου του πλοίου.
 Για αυτό καλούμε τους αγρότες κι όλους όσους εμπλέκονται με τα αγροτικά σε συγκέντρωση στις ελαιοδεξαμενές  το απόγευμα στις 16:00 για να μεταβούμε στο λιμάνι Ηρακλείου, όλοι μαζί οργανωμένα >> .
Προσπάθεια γίνεται από τον Δήμο για λεωφορείο έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι  θέλουν να μετακινηθούν 
 
 
Η ανακοίνωση χθες για νεα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ προκάλεσε έντονη ανησυχία στους αγροτικούς φορείς της περιοχής της Ιεράπετρας . Έμποροι , δημοπρατήρια, μεταφορείς συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο δημοπρατήριο ΑΓΡΟΠΗΓΗ για να συζητήσουν το πώς θα κινηθούν. Δημοπρασίες δεν έγιναν και δεν πραγματοποιήθηκαν παραλαβές προϊόντων. Όπως εκτιμήθηκε πάντως  από τους εμπόρους είναι τόσες οι ποσότητες κηπευτικών  σε επίπεδο νησιού που ένα μόνο πλοίο δεν επαρκεί για να φύγουν όλα τα προϊόντα. 
Την ίδια ώρα έγγραφο από εξαγωγέα προς προμηθευτές , υπεύθυνους δημοπρατηρίων κλπ στο οποίο αναφέρεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών στις  παραλαβές που έχουν γίνει  από 1-12-2016 και μέχρι τη λήξη της απεργίας οποιαδήποτε απόρριψη λόγω υποβάθμισης ποιότητας των προϊόντων υπάρξει θα επιβαρύνει τους ανωτέρω  και τους παραγωγούς των προϊόντων ήρθε να δώσει μια ακόμη διάσταση στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί . Από την πλευρά τους αύριο Τετάρτη Δήμαρχοι μεταξύ αυτών και ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης  καθώς και  Περιφερειάρχης Κρήτης, πιθανός και αγροτικοί παράγοντες,  πρόκειται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας πιέζοντας από μεριάς τους να εφαρμοστεί ο νόμος για το πλοίο  ασφαλείας αλλά και για οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά που κάποια κοινωνική ομάδα απεργεί.