Σακαδάκη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

12:22 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Παρ, 22/22/2020
Image: Σακαδάκη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

Δεν αποκλείουμε πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις τηρώντας μέτρα κορωνοϊού, δηλώνει η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ

Το  Τμήμα «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Γραφείο Παιδικής Αγωγής» του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» του Δήμου Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι η διαδικασία εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας ξεκίνησε  και θα ολοκληρωθεί την 18/6/2020. Η αίτηση γίνεται  αποκλειστικά ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στον ιστότοπο του Δήμου  με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (upload).

Για πληροφορίες σχετικά με δυσκολία συμπλήρωσης της αίτησης ή για διευκρινήσεις των δικαιολογητικών μπορείτε να απευθύνεστε στις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται στον ιστότοπο: ierapetra.gov.gr/παιδικοί–σταθμοί

Η πρόεδρος του Ν.Π. ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ  κα Μαρία Σακαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη διαδικασία των εγγραφών που σε πρώτη φάση αφορά όσους θα πρέπει να πληρώνουν τροφεία καθώς οι αιτήσει μέσω ΕΣΠΑ θα γίνουν σε επόμενο χρόνιο πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά όσοι όμως έχουν απορίες ή δεν έχουν τα μέσα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε ότι δεν έχουν ενημέρωση για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών έχουν γίνει όμως καθαρισμοί σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Υπουργείο το άνοιγμα τους. Για τις ανάγκες των σταθμών έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό 360.000 ευρώ ώστε να γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών. Θα γίνει μελέτη που θα καταγράφει τις ανάγκες και θα δοθούν οι απαραίτητες προτεραιότητες.

Κλείνοντας η κα Σακαδάκη είπε ότι δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις  τηρουμένων των μέτρων κορωνοϊού ωστόσο το τι ακριβώς θα γίνει  θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.