Σ. Βαρδάκης: Εμμονική άρνηση Γ. Πλακιωτάκη για το μεταφορικό ισοδύναμο

8:35 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Πέμ, 23/35/2020
Image: Σ. Βαρδάκης: Εμμονική άρνηση Γ. Πλακιωτάκη για το μεταφορικό ισοδύναμο

Αν υπάρχει Πολιτική Βούληση εντός 15 ημερών το μεταφορικό ισοδύναμο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή

Την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας βάζει στο τραπέζι ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στη θέση του μεταφορικού ισοδύναμου όπως ο ίδιος απαντά σε ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη, ισχυριζόμενος ότι μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί αρκετές στρεβλώσεις κυρίως στην αγορά καυσίμων.

Ειδικά για την Κρήτη αναφέρει πως η Κυβέρνηση προχωρά στην ένταξη του νησιού σε καθεστώς στήριξης για το μεταφορικό κόστος, αλλά σε τομείς που πραγματικά ευνοούν την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων και τομέων, όπως ο πρωτογενής τομέας , ενώ για το επιβατικό κοινό θα υιοθετηθούν μέτρα στήριξης για εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε, για πρώτη φορά, με το νόμο 4551/18, την εφαρμογή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας, με σκοπό να μετριαστούν οι αντιθέσεις μεταξύ νησιωτικού και ηπειρωτικού χώρου, δεδομένου του υψηλού κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς από και προς τα νησιά.

Για εμμονή του Υπουργού μιλά στον 98.4 ο Σωκράτης Βαρδάκης, που απαξιώνει τα αιτήματα των Επιμελητηρίων . Πρόσθεσε δε πως αν υπάρχει Πολιτική Βούληση εντός 15 ημερών το μεταφορικό ισοδύναμο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή. Την αναγκαιότητα του πράγματος φέρεται να θέτει υπόψη του Γιάννη Πλακιωτάκη τις προσεχείς ημέρες κι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

neakriti.gr