Ρουμελιωτάκη: Απαράδεκτες εικόνες με γάντια και μάσκες σε δρόμους και καπάκια των κάδων

10:52 π.μ. - Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Πέμ, 02/52/2020
Image: Ρουμελιωτάκη: Απαράδεκτες εικόνες με γάντια και μάσκες σε δρόμους και καπάκια των κάδων

Προληπτική απολύμανση σε κάδους απορριμμάτων στην Ιεράπετρα

Τα είδη ατομικής προστασίας , γάντια, μάσκες που χρησιμοποιούν οι πολίτες για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό δεν είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Τα βάζουμε σε μια σακούλα και τα πετάμε στον πράσινο και προσοχή όχι στον μπλε κάδο ανακύκλωσης. Σε καμία περίπτωση δεν τα πετάμε στον δρόμο και δεν τα αφήνουμε πάνω στα καπάκια των κάδων. Γιατί δυστυχώς είδαμε τέτοιες εικόνες στην πόλη μας, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Επισημαίνει ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να σκεφτούν και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που θα πρέπει να τα μαζέψουν. Στους εργαζόμενους έχουν δοθεί τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Επιπλέον προληπτικά θα γίνουν απολυμάνσεις στους κάδους με χλωρίνη και νερό όπως επίσης θα απολυμανθούν δημοτικοί και άλλοι χώροι σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά στα φυτικά υπολείμματα και τα αδιάθετα προϊόντα που πετούν οι παραγωγοί υπάρχουν δυο αδειοδοτημένοι χώροι όπου μπορούν να τα εναποθέτουν.

Επίσης εγκρίθηκε ένα ποσό στον δήμο για να ληφθούν μέτρα προστασίας σε σημεία που μένουν Ρομά και το οποίο θα διατεθεί για προμήθεια σε νερό μάσκες και απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς.

κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες να πετούν πετούν νυχτερινές ώρες τα απορρίμματα και να σεβαστούν το περιβάλλον.

Ακολουθεί συνέντευξη:

φωτο αρχείου