Ρόδος: Με «χαρτί» γιατρού η βουτιά για τα Θεοφάνεια

10:01 π.μ. - Κυριακή, 1 Απριλίου 2018
10:04 π.μ. - Κυρ, 01/01/2018
Image: Ρόδος: Με «χαρτί» γιατρού η βουτιά για τα Θεοφάνεια

Για τον σταυρό

Μόνο με χαρτί γιατρού θα επιτρέπει το Λιμεναρχείο Ρόδου στους πιστούς που θα θελήσουν φέτος τα Θεοφάνεια να βουτήξουν για το σταυρό στο νησί. 
 
Συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο του νησιού εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τον εορτασμό, στην οποία αναφέρεται πως όσοι θελήσουν να πέσουν στα στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, θα χρειαστεί «να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους».
 
Περαιτέρω για τους ανήλικους απαιτείται ειδική άδεια από τους γονείς τους.
 
Αναλυτικά:
 
Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.
 
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018 μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές).
 
Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).
 
Πηγή: in.gr