Rijk Zwaan Hellas : Ένα χρόνο δυναμικά κοντά στον παραγωγό

12:22 π.μ. - Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016
12:12 π.μ. - Πέμ, 15/22/2016
Image: Rijk Zwaan Hellas  : Ένα χρόνο δυναμικά κοντά στον παραγωγό

Συνέντευξη στον ΗΧΩ των Χρήστο Λάβδα και Διαμαντή Τσιατούρα

 
Ένας χρόνος   Rijk Zwaan Hellas με  έδρα την Ιεράπετρας Κρήτης.  Η θυγατρική  εταιρία της Rijk Zwaan που μέσα από τη γνώση, την εμπειρία  και τον πειραματισμό επιδιώκει  να ανταποκριθεί  στις ανάγκες του ελληνικού τομέα των κηπευτικών. Οι διευθυντές κ.κ. Χρήστος Λάβδας και Διαμαντής Τσιατούρας, μίλησαν στον ΗΧΩ για τις δραστηριότητες της εταιρίας και τους στόχους που θέτουν. Ο Rijk Zwaan δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερα από 35 χρόνια και έχει αποκτήσει  ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς σε διάφορες καλλιέργειες κηπευτικών. Ως Rijk Zwaan Hellas ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με στόχο να είναι κοντά στους παραγωγούς τους γεωπόνους τους εμπόρους επιχειρώντας παράλληλα να συνδυάσουν τα όσα εξελίσσονται στον τομέα των κηπευτικών στο εξωτερικό,  με τη δική μας αγορά.  Από ένα προϊόν που παρουσιάζει ενδιαφέρον ή μια εταιρία που θα θελήσει να συνεργαστεί με ανθρώπους της περιοχής. 
Στην Ιεράπετρα η Rijk Zwaan Hellas λειτουργεί πειραματικό σταθμό όπου γίνονται πειραματισμοί σε ποικιλίες   αναζητώντας εκείνες,  με τα ιδανικότερα αποτελέσματα  ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ανθεκτικότητα και η παραγωγή προϊόντων που ζητά κάθε φορά  η εκάστοτε αγορά . 
Αναφερόμενοι στις ντόπιες ποικιλίες εκείνο που σημείωσαν ήταν ότι θα ήταν μια καλή πρόταση ωστόσο όμως το ζήτημα είναι εάν μπορούμε να παράγουμε γενετικό υλικό αξιοποιώντας παλιές ποικιλίες για να παραχθούν νέα υβρίδια. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποια εταιρία που θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει. 
Τέλος μαζί με τις ευχές τους για Καλά Χριστούγεννα και μια καλή και παραγωγική χρονιά εφιστούν στους παραγωγούς την προσοχή στις καλλιέργειές τους λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Όσο για τους στόχους τους για τη νέα χρονιά μας είπαν ότι μεταξύ αυτών είναι η διοργάνωση θεματικών εβδομάδων ανά προϊόν ώστε ολοκληρωμένα σε κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους