Ρέθυμνο: Εξαρθρώθηκε «δίδυμο» που χτυπούσε επιχειρήσεις

10:51 π.μ. - Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Πέμ, 24/51/2019
Image: Ρέθυμνο: Εξαρθρώθηκε «δίδυμο» που χτυπούσε επιχειρήσεις

Συνελήφθησαν χθες (23.01.2019) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου δύο ημεδαποί (22χρονος και 22χρονη), κατηγορούμενοι για κλοπή

Εξιχνιάστηκαν ακόμα πέντε (5) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρους των δύο ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, την (22.01.2018) το βράδυ άγνωστοι δράστες διέρρηξαν επιχείρηση ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ και δελτία τυχερών παιγνίων συνολικής χρηματικής αξίας 300 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι οι δύο 22χρονοι με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου διέπραξαν την εν λόγω κλοπή. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίσθηκαν οι δύο ημεδαποί να μεταβαίνουν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο 22χρονοι κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 έως και την 21.01.2019 είχαν διαπράξει ακόμα πέντε κλοπές σε επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο.
Συγκεκριμένα αφαίρεσαν, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητό υπολογιστή, tablet), είδη καπνού και προσωπικά είδη, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.500 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο όπου διαμένουν οι δύο συλληφθέντες βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα είδη τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
 
 
candiadoc.gr