Ρέθυμνο: Είχαν «θαμμένη» την ηρωίνη στο χωράφι τους

7:41 μ.μ. - Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Πέμ, 31/41/2018
Image: Ρέθυμνο: Είχαν «θαμμένη» την ηρωίνη στο χωράφι τους

Στο χωράφι τους είχαν «θάψει» ποσότητα από σκληρά ναρκωτικά τρεις άνδρες στο Ρέθυμνο

 
Πρόκειται για 3 άνδρες, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 41, 42 και 45 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.
 
Σημειώνεται ότι οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
 
Δεν είχαν «θάψει» καλά την ηρωίνη
 
Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι άνδρες των Αρχών, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στα σπίτι των τριών ανδρών, αλλά και στο χωράφι που, εν τέλει, αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσαν ως… καβάτζα για να κρύβουν τα ναρκωτικά τους, βρήκαν… «θαμμένο» μέσα στο έδαφος ένα γυάλινο βάζο, που περιείχε 205 γραμμάρια ηρωίνης.
 
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υπολείμματα ηρωίνης σε οικιακό σκεύος και 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
 
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά…
 
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές στην Κρήτη βρίσκουν ναρκωτικά «θαμμένα» στο έδαφος.
 
Ενδεικτική είναι η υπόθεση που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας το Σεπτέμβριο του 2016, όταν συνελήφθη ένας 42χρονος – τότε – άνδρας, μαζί με τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι είχαν «θάψει» ποσότητες κοκαΐνης στο χωράφι τους, σε χωριό του Ηρακλείου, τις οποίες, μάλιστα, είχαν μέσα σε… αεροστεγή μπολ.

 
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:
 
«Συνελήφθησαν, σήμερα (31.05.2018) το πρωί, στο Ρέθυμνο τρείς ημεδαποί ηλικίας 41, 42 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (31.05.2018) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε αγροτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) οι συλληφθέντες.

 
Κατά την διάρκεια των ερευνών στους ανωτέρω χώρους καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
205 γραμμάρια ηρωίνης εντός γυάλινου δοχείου το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος (αγροτεμάχιο),
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
υπολείμματα ηρωίνης σε οικιακό σκεύος,
το χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
3 κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.»
 
 
neakriti.gr