QatarGate: Στο στόχαστρο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – Τι απαντά ο ίδιος

1:22 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022
01:12 μ.μ. - Δευ, 19/22/2022
Image: QatarGate: Στο στόχαστρο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – Τι απαντά ο ίδιος

Ποιο αναλυτικά :

Στο κάδρο των ερευνών για το σκάνδαλο QatarGate μπαίνει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σχετικά με τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του προφυλακισμένου Παντσέρι.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της ιταλικής La Stampa και της ισπανικής El Mundo, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό “πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους” ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε η “La Stampa”», που ωστόσο δεν αναφέρει το ποσό.

Τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ, επισημαίνουν ακόμα ότι η πρόεδρος της Κομισιόν ενέκρινε στις 3 Φεβρουαρίου 2021 την πληρωμή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την ΜΚΟ του Παντσέρι, καθώς χρειάζεται «άδεια» από την Κομισιόν για τη συμμετοχή των πρώην Επιτρόπων σε εξωθεσμικά σχήματα επί πληρωμή έως και δύο χρόνια μετά το τέλος της θητείας τους στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η επί πληρωμή συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην αμαρτωλή ΜΚΟ του Παντσέρι πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος καθώς ο πρώην Έλληνας Επίτροπος, θεωρείται – μαζί με τον Λουίτζι ντι Μάιο – ως ένα από τα δύο φαβορί για την ανάληψη του ρόλου του ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ στις χώρες του Κόλπου. Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση, διεξάγει εσωτερικούς ελέγχους και θα επικοινωνήσει με τον κ. Αβραμόπουλο εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι δεν συμμορφώθηκε με τους όρους της έγκρισης που του δόθηκε για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μόλις «έσκασε» η σύλληψη της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, με βαλίστες με χρήματα, παραιτήθηκε από την ΜΚΟ Fight Impunity, η οποία σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των ξένων ΜΜΕ, λειτούργησε ως «κέντρο ξεπλύματος» για τα κρυφά κονδύλια που έφτασαν από το Κατάρ στις Βρυξέλλες.

tvxs.gr