Πύργος: Δύο άνδρες σε βαν προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγόρι - Το "κόλπο" που χρησιμοποίησαν

2:41 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020
02:06 μ.μ. - Παρ, 26/41/2020
Image: Πύργος: Δύο άνδρες σε βαν προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγόρι - Το "κόλπο" που χρησιμοποίησαν

Μία νέα υπόθεση με θύμα ανήλικο έρχεται να συνταράξει, ενώ δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη το σοκ από την υπόθεση αρπαγής της μικρής Μαρκέλλας

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία που έγινε ότι επιχείρησαν να αρπάξουν ένα αγόρι 14 ετών, στον Πύργο.

Το περιστατικό καταγγέλλεται πως συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως κατήγγειλε ο ανήλικος, ενώ κινείτο πεζός στην περιοχή του Πύργου, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα. Ο 14χρονος, ευτυχώς, δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς τους.

Το παιδί κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, εντόπισαν στην Αμαλιάδα έναν αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν. Παράλληλα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κατάφεραν να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στο σπίτι του.

Οι δυο άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον 14χρονο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει ειδικές συμβουλές για ανήλικους.

Όπως επισημαίνεται, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

Το όνομα του και τη διεύθυνση του.

Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.

Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης. Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.

Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.

Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.

Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.

Να μην δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι.

enikos.gr