Πώς θα ρίξουμε ένα αυγό από 10 μέτρα χωρίς να σπάσει; - Διαγωνισμός για μαθητές γυμνασίου

12:06 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Πέμ, 30/06/2023
Image: Πώς θα ρίξουμε ένα αυγό από 10 μέτρα χωρίς να σπάσει; - Διαγωνισμός για μαθητές γυμνασίου

Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό μας δίνει ο Β. Φραγκιαδάκης

Ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης,  Διδάκτωρ Μαθηματικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου και η Δανειστική Βιβλιοθήκη της Κοινότητας Μύρτου καλούν τους μαθητές & μαθήτριες της 1ης, 2 ας και 3ης   τάξεις Γυμνασίου του Νομού Λασιθίου να συμμετάσχουν (στον ελεύθερο χρόνο τους) σε μία μορφωτική και προκλητική δράση, την  «Πτώση Αυγού». 

Όλοι οι μαθητές & μαθήτριες των παραπάνω τάξεων του Νομού Λασιθίου είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στόχος της δράσης και πρόκληση για τους συμμετέχοντες μαθητές είναι να επινοήσουν, να σχεδιάσουν και να «χτίσουν» μια συσκευή «ασφαλείας» μέσα στην οποία θα τοποθετηθεί ένα ωμό αυγό και θα αφεθεί από ύψος 10 μέτρων! Οι κατασκευές οι οποίες θα προστατεύσουν το αυγό ούτως ώστε να μην σπάσει μετά από την πτώση, θα κριθούν από πέντε κριτές για σχεδιασμό, πρωτοτυπία και καλαισθησία.

Θα υπάρξουν Εννέα νικητές (τρείς από κάθε τάξη) και θα βραβευθούν ως εξής:

Πρώτη τάξη    Δευτέρα τάξη    Τρίτη τάξη1ο Βραβείο:  500 ευρώ    1ο Βραβείο:  500 ευρώ    1ο Βραβείο:  500 ευρώ2ο Βραβείο:  300 ευρώ    2ο Βραβείο:  300 ευρώ    2ο Βραβείο:  300 ευρώ3ο Βραβείο:  200 ευρώ    3ο Βραβείο:  200 ευρώ    3ο Βραβείο:  200 ευρώ

Το ποσό των 3.000,00 ευρώ για τα βραβεία καλύπτει η ευγενική χορηγεία του Δρ. Βαγγέλη Φραγκιαδάκη

Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι ΕΔΩ.    https://myrtoslibrary.gr/?page_id=125

Ουσιαστικά, ο στόχος είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας συσκευής που θα μπορεί να στεγάσει ένα ωμό αυγό και να το προστατεύει από το σπάσιμο όταν πέφτει από ύψος 10 μέτρων. Οι οργανωτές συμβουλεύουν τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με την κατασκευή τους στον ελεύθερο χρόνο τους και αφού ολοκληρώσουν την σχολική τους εργασία. 

Το κοινό θα κληθεί να παρακολουθήσει τις δραματικές πτώσεις και να ζητωκραυγάσει τους μικρούς μηχανικούς & αρχιτέκτονες στις 18 Ιουνίου, στην κεντρική Πλατεία του Μύρτου, στις 5:00 το απόγευμα.

Επιλέξιμοι διαγωνιζόμενοι είναι όλοι οι μαθητές των σχολείων της 1ης, 2ας  και 3ης τάξης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου. Οι μαθητές πρέπει να τηρούν τους κανόνες (https://myrtoslibrary.gr/?page_id=125) για τα όρια μεγέθους και βάρους κ.λπ., και ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν τα έργα τους.

Δηλώστε συμμετοχή με ένα email : myrtoslibrary@gmail.com

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να μάθουν με πρακτικό τρόπο ορισμένες αρχές της μηχανικής. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την κοινότητα να δείξει στους μαθητές ότι εκτιμά και επικροτεί τις προσπάθειές τους να εργαστούν σε ένα δύσκολο αλλά διασκεδαστικό έργο.

Δανειστική Βιβλιοθήκη Κοινότητας Μύρτου

ΠΡΟΓΡΑΜΑ ¨Μικροί Μηχανικοί & Αρχιτέκτονες”

Για περισσότερες πληροφορίες: 690.673.5682 Βαγγέλης Φραγκιαδάκης,  Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής