Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Πού κλείνουν και πού παραμένουν ανοικτά

8:21 π.μ. - Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Σάβ, 06/21/2021
Image: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία - Πού κλείνουν και πού παραμένουν ανοικτά

Κλείνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις περιοχές που εντάχθηκαν στο «βαθύ» κόκκινο από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Κλείνουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο οποίος από αύριο Σάββατο θα εντάσσεται στις περιοχές που θα εφαρμοστεί αυστηρό lockdown ενώ στον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος εντάσσεται στις «κόκκινες» περιοχές, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα κλείσουν από την Δευτέρα όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες που εντάσσονται σε καθεστώς ολικού lockdown και που θα εφαρμοστεί από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Επίσης στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας - Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Όσο αφορά τις κίτρινες περιοχές αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όλες οι βαθμίδες.

Ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στις «κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας για το τι ισχύει για τα σχολεία.

Στις «κόκκινες» παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

neakriti.gr