Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Αναλυτικά η διαδικασία

1:27 μ.μ. - Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
01:04 μ.μ. - Τρί, 07/27/2020
Image: Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Αναλυτικά η διαδικασία

Χωρίς την λαμπρότητα των προηγούμενων ετών θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο, όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης

«Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά, όχι με την επισημότητα που γινόταν παλαιότερα και γιατί πρώτα απ' όλα μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία» τόνισε.

Στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο βοηθός του και εκπρόσωπος της εκκλησίας της Ελλάδος, πρόσθεσε ο υφυπουργός μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Επί ελληνικού εδάφους θα το υποδεχθεί και θα το παραλάβει ο ίδιος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, «θα γίνει προσπάθεια να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδος, σίγουρα όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για να το μεταφέρουν, όποιες είναι προγραμματισμένες και όπου μπορεί να πάει θα πάει».

Επανέλαβε την κυβερνητική γραμμή για «Ανάσταση και Πάσχα από το σπίτι μας. Προτεραιότητα να τηρήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Εξήγησε πως όλες οι διαδικασίες γίνονται με ασφάλεια και πως ο Έξαρχος που θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους δεν θα κατέβει καν από το αεροσκάφος. Θα περιμένει στο αεροδρόμιο και θα μεταφέρει το Άγιο Φως εκεί εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Θα ακολουθήσει μια λιτή τελετή στο αεροδρόμιο, «γιατί θέλουμε τα επόμενα χρόνια να επανέλθουμε στην κανονικότητα» κατέληξε.

kontranews.gr