Πως σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

1:03 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Δευ, 09/03/2022
Image: Πως σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για εκλογές σε ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οικονομία και νήσο Χρυσή

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι εκείνο που προέκυψε και από τη μεγάλη συμμετοχή των μελών, είναι μια πλήρης, σταδιακή και σταθερή επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Γιατί υπάρχει ο λόγος, υπάρχει ο κοινωνικός προσανατολισμός που το ΠΑΣΟΚ είχε, συνέχισε να έχει σε μικρότερο βαθμό με όσα έγιναν την περίοδο των μνημονίων. Αλλά φάνηκε στο πρόσωπο του προέδρου και στην επιθυμία του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον κόσμο που το είχε εμπιστευθεί προηγούμενες δεκαετίες, οτι το ΠΑΣΟΚ , δίνει μια σαφή εντολή στον πολιτικό αυτό χώρο για τα επόμενα βήματα να κάνει τις ενέργειες εκείνες που θα ξαναβάλει στην άμεση πολιτική σκηνή της χώρας και τη σοσιαλδημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική σχεδόν πλήρης επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, είπε και πρόσθεσε οτι η ημέρα σήμερα είναι σημαντική. Απαιτούνται σύνεση και προσεκτικά βήματα. Οδηγούμαστε το επόμενο διάστημα σε ένα συνέδριο που όλο αυτό το κύμα της σημαντικότατης προσέλευσης μελών, θα δώσει στις νέες φωνές των συνέδρων που θα συμμετάσχουν να δημιουργηθεί η ζύμωση εκείνη να κρατήσουμε τα καλά του παρελθόντος αλλά βεβαίως να απορριφθούν οι λάθος τακτικές.

Οικονομία

Εν συνεχεία ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας με την ιδιότητά του και ως φοροτεχνικός κάνοντας αναφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής, στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, στο θέμα των καυσίμων, στη φορολόγηση των υπερεσόδων και τους συντελεστές φορολόγησης, κλπ.

Νήσος Χρυσή

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στη Χρυσή, μελών της επιτροπής παρακολούθησης και εφαρμογής του σχεδίου δράσης για την νήσο, στην οποία ως αντιπεριφέρεια συμμετέχουν, λέγοντας ότι η επιτροπή έχει συγκεκριμένο ρόλο και έργο να επιτελέσει, βάσει της νομοθεσίας. Δικαίωμα του καθενός είναι να κινείται με μια άλλη διαδικασία, νομική, όπως ακολουθεί ο Δήμος Ιεράπετρας, και αυτό είναι σεβαστό. Από εκεί και πέρα η Επιτροπή οφείλει να λειτουργήσει υπό τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί. Η προσωρινή περιοριστική διαταγή ως προς την επισκεψημότητα με ισχύ ως τον Οκτώβριο έχει σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες μιας συνεργασίας με αναζήτηση και περισσοτέρων χρημάτων αλλά και για να μπει ο ρυθμός και η νότα εκείνη που μπορεί να επιτρέψει σύντομα, να γίνουν δράσεις και παρεμβάσεις ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει πού και πως μπορεί να κινείται στο νησί.