Πώς λειτουργεί η ειδοποίηση της Google όταν κάνει σεισμό

10:19 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022
10:11 π.μ. - Τετ, 30/19/2022
Image: Πώς λειτουργεί η ειδοποίηση της Google όταν κάνει σεισμό

Φτάνει στα κινητά πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει»

Αυτό που συνέβη χτες κατά την διάρκεια του σεισμού στην Εύβοια ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά για την Ελλάδα, στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση για επικείμενο σεισμό στην ουσία πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά.

Έτσι μετά το 112, η Google σαφώς πιο… έξυπνη από την εφαρμογή που στέλνει η πολιτική προστασία στέλνει ειδοποίηση σε χρήστες κινητών προειδοποιώντας τους ότι σε λίγα δευτερόλεπτα θα γίνει σεισμός. Πώς όμως λειτουργεί αυτή η έξυπνη ειδοποίηση της Google που ξεκίνησε αρχικά από τις ΗΠΑ και ήρθε για πρώτη φορά και στα μέρη μας;

Ο σεισμός έρχεται χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει, ακόμη τουλάχιστον, τρόπος να τον προβλέψει κανένα μηχάνημα. Έχουμε κερδίσει, όμως, λίγα δευτερόλεπτα, χάρη στα σεισμόμετρα.

hxonews

Τα σεισμόμετρα μπορούν να ανιχνεύσουν έναν σεισμό από τη στιγμή που απελευθερώνονται τα πρώτα κύματα (P-waves), πριν έρθουν τα πιο καταστροφικά κύματα (S-waves). Επειδή όμως σεισμόμετρα δεν υπάρχουν παντού, το κενό αυτό η Google αποφάσισε να το καλύψει με τα 2,5 δισεκατομμύρια smartphone κινητά.

zarpanews.gr