Πώς Βορίδης και Πλακιωτάκης κατήργησαν στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο

10:28 π.μ. - Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Παρ, 27/28/2020
Image: Πώς Βορίδης και Πλακιωτάκης κατήργησαν στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο

Με συντεταγμένο σχέδιο ο υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Μεγάλων Πελαγικών ψαριών Καλύμνου κατήργησαν στην πράξη το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, και κατάφεραν η ελληνική σημαία να δεσπόζει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατοχυρώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας

Η «σιωπηλή» διπλωματία που ακολούθησαν ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσαν στην ελληνική πλευρά το στρατηγικό πλεονέκτημα, ώστε οι Καλύμνιοι ψαράδες να μην ενοχληθούν από την τουρκική πλευρά παρά τις εκτεταμένες προκλήσεις της γείτονος.

Πιθανότατα η επιτυχία της ελληνικής πλευράς να μην απολάμβανε το φως της δημοσιότητας εάν, ατυχώς ο κ. Βελόπουλος δεν έφερνε λανθασμένα όπως αποδείχτηκε το θέμα στη Βουλή, ρωτώντας για ανύπαρκτα γεγονότα και «υποχρεώνοντας» τους Καλύμνιους ψαράδες να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Με επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος των Καλύμνιων Αλιέων Μεγάλων Πελαγικών ψαριών προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλαενημερώνει για την πορεία που ακολουθούν οι ψαράδες σύμφωνα με τη μετακίνηση των ψαριών, υπογραμμίζοντας πως η ρότα αυτή, που είναι συγκεκριμένη εδώ και χρόνια, δεν παρέκκλινε ούτε στο ελάχιστο και το 2020.

Μάλιστα για την εξέλιξη αυτή ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για την αμέριστη συμπαράσταση που παρείχαν για τηνεπίλυση του επίμαχου αυτού ζητήματος. Οι Καλύμνιοι ψαράδες προτείνουν στον κ. Βελόπουλο την επόμενη φορά να είναι καλύτερα ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στη χώρα του, πριν υποβάλλει οποιαδήποτε ερώτηση στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου, είναι γνωστό τοις πάσι ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» όπως έχει εύστοχα δηλώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

parapolitika.gr