Πυρομαχικά εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή «Καθαράδες»

10:02 π.μ. - Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019
10:02 π.μ. - Πέμ, 07/02/2019
Image: Πυρομαχικά εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή «Καθαράδες»

Ξεκίνησε η διαδικασία για την ασφαλή απομάκρυνσή τους

Ποσότητα και κουτιά με σφαίρες και οβίδες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Καθαράδες, κοντά στην Ιεράπετρα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ασφαλή απομάκρυνσή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Η λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας ενημέρωθηκε το πρωί της Δευτέρας για την ύπαρξη των πυρομαχικών και αμέσως στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος ΛΣ.ΕΛ-ΑΚΤ. με δύτες.
 
Έπειτα από κατάδυση εντόπισαν σε βάθος 15 μέτρων σε βραχώδη-αμμώδη βυθό και 150 μέτρα από την ακτή, μια (01) ξύλινη κάσα χωρίς καπάκι, στην οποία περιέχονται σε κάθετες θήκες πενήντα (50) θέσεων πυρομαχικά (βλήματα), μια (01) ξύλινη κάσα χωρίς καπάκι στην οποία περιέχονται φυσίγγια πολεμικού όπλου και δύο (02) ξύλινες κάσες σφραγισμένες.
 
Ορισμένα από τα ανωτέρω πυρομαχικά παρουσιάζουν αλλοιώσεις, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γιάννη Παπαδάκη, Αντιπλοίαρχου ΛΣ Ιεράπετρας:



1. Απαγορεύουμε προσωρινά την κυκλοφορία και αγκυροβολία σκαφών και θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

149


150
 
2. Η απαγόρευση της παραγ. 1 της παρούσας ισχύει έως νεοτέρας.
 
3. Οι παραβάτες της παρούσας ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973(261 Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
 
 
Ο Λιμενάρχης
 
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ιωάννης