Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - 4 οι νεκροί- Εγκλωβίστηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

8:30 π.μ. - Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
08:12 π.μ. - Τετ, 12/30/2018
Image: Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - 4 οι νεκροί- Εγκλωβίστηκε ο Ν. Ανδρουλάκης

Ώρες αγωνίας για τον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη που αποκλείστηκε όπως και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ

Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς  κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην Γαλλία. Ο δράστης είναι ένας 24χρονος που έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο.  
 
Άνοιξε πυρ εναντίον ατόμων στην πλατεία Κλέμπερ. Ένα από τα θύματα του επιβεβαιώθηκε ότι ήταν τουρίστας που δέχτηκε σφαίρα στο στομάχι κ εξέπνευσε.  Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, τον οποίο φέρεται να έχει ταυτοποιήσει.
 
Η επίθεση έχει γίνει σε εστιατόριο και ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν Έλληνας Ευρωβουλευτής, ο Νίκος Ανδρουλάκης της «Ελιάς» και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ. 
 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος, αλλά και 30 ακόμη άτομα είναι σε ασφαλές μέρος, κατόπιν οδηγιών της Αστυνομίας.
 
 Έπισης εκει και ο Στέλιος Κούλογλου που ανέφερε ότι έκλεισαν οι πόρτες στο Ευρωκοινοβούλιο για λόγους ασφαλείας.
 
Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική του Στρασβούργου, 4 είναι οι νεκροί και 17τραυματίες.
 
Ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, που βρίσκεται στο Στρασβούργο εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εστιατόριο. Μάλιστα, τράβηξε φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter. 
Μήνυμα στο Twitter της δημοσίευσε και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία βρίσκεται με τους συνεργάτες της στο Στρασβούργο.  

Όπως τόνισε στο ethnos.gr ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Αρχές έχουν αποκλείσει το κέντρο της περιοχής. Αποκλεισμένο, επίσης, είναι και το ευρωκοινοβούλιο και οι Αρχές έχουν δώσει την εντολή να μην βγει κανείς έξω από αυτό. «Δεν μας αφήνουν να βγούμε από το ευρωκοινοβούλιο. Είναι τα πάντα αποκλεισμένα», λέει στο ethnos.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η δημοσιογράφος του OPEN TV και του Έθνους, Μαρία Ψαρά, είναι, επίσης, αποκλεισμένη στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με πολίτες που ζουν στο Στρασβούργο, η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή. «Δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει τα πάντα», αναφέρουν κάτοικοι.
 
 
 
Στρατιώτες σκότωσαν έναν άνδρα
 
Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Camille Belsoeur, μέσω Twitter μεταδίδει ότι βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό και είδε στρατιώτες να σκοτώνουν έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να τους σημάδευε.
 
Ο ίδιος υπάλληλος έγραψε πως είδε αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να τρέχουν στους δρόμους.
 
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του αμέσως μετά το «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας», όπως το χαρακτήρισε.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα πριν την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.
 
 
Με πληροφορίες από ethnos.gr, pronews.gr, neakriti.gr