Πτώση στις προκρατήσεις αλλά όχι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας λόγω κορωνοϊού

12:35 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Παρ, 06/35/2020

Με συγκρατημένη αισιοδοξία μιλούν στην κάμερα του hxonews.gr οι Γ. Βαρδάκης, Γ. Χατζάκης και Στ. Κατρινάκης

Κατά πόσο κορωνοϊός και ελληνοτουρικές εξελίξεις θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα; Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Βαγγέλης Βαρδάκης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Χατζάκης καθώς και ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Στέφανος Κατρινάκης μίλησαν καθένας από την πλευρά του για το θέμα στην κάμερα του hxonews.gr.

hxonews  Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Βαγγέλης Βαρδάκης
 Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Βαγγέλης Βαρδάκης

-

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης, στην Ιεράπετρα επειδή τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι εποχικά υπάρχει η αισιοδοξία ότι μέχρι να ξεκινήσει η σαιζόν η επιδημία θα έχει κοπάσει. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε πιθανόν να περάσουμε μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο. Ακυρώσεις δεν υπάρχουν ωστόσο παρουσιάζεται μια πτώση στις προκρατήσεις. Όσο για την ένταση στα ελληνοτουρκικά, ο χρόνος έχει δείξει ότι τέτοιες καταστάσεις δεν επηρεάζουν τον τουρισμό όταν είναι μακριά από τουριστικά θέρετρα. Η Ιεράπετρα έχει μια μεγάλη δυναμική, αναπτύσσεται τουριστικά έχει ζήτηση και φέτος και με την κατασκευή νέων ξενοδοχείων στην περιοχή, φαίνεται ότι η Ιεράπετρα είναι τουριστικός προορισμός.

hxonews Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Χατζάκης
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Χατζάκης

-

Από την πλευρά του ο κ. Χατζάκης στάθηκε στα ξενοδοχεία της πόλης που αυτή την περίοδο είναι ανοιχτά λέγοντας πως τις ημέρες της Αποκριάς έγιναν ακυρώσεις επειδή το καρναβάλι ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού κάτι που συνέβη πανελλαδικά. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις των κρατήσεων του καλοκαιριού σημείωσε όμως και ο ίδιος ότι υπάρχει μείωση στις προκρατήσεις. Παραδοσιακά πρόσθεσε, η Ιεράπετρα είναι στις επιλογές τουριστών από Γερμανία και γενικότερα κεντροευρωπαϊκές και οι σκανδιναβικές και το ίδι αναμένουν και φέτος.

hxonews Ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Στέφανος Κατρινάκης
Ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Στέφανος Κατρινάκης

-

Την δική του άποψη ως ταξιδιωτικός πράκτορας εξέφρασε ο κ. Κατρινάκης λέγοντας ότι ακυρώσεις δεν υπάρχουν αν και αρκετός κόσμος είναι προβληματισμένος για μελλοντικά προγραμματισμένα ταξίδια του. Αεροπορικές εταιρίες διευκολύνουν τους πελάτες τους, έχουν προχωρήσει σε αλλαγές εισιτηρίων ή στο πρόγραμμα τους και βοηθούν όσους επιθυμούν να αλλάξουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριό τους. Προβληματισμός υπάρχει και για τα εσωτερικά ταξίδια και το πως θα εξελιχθεί όλο αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Λάμπρου - Ανδρουλιδάκη

Video: Αλέξανδρος Μαχαιράς