Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι»

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017
09:12 π.μ. - Τετ, 20/31/2017
Image: Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι»

Με τις 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018

Σύγκρουση κορυφής είχαμε νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία σειρά θεμάτων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το επίδομα στους νέους ανέργους, αλλά και τη φορολογική πολιτική που προηγήθηκε από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
 
«Όλοι οι προϋπολογισμοί των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήταν τραγικά αποτυχημένοι, η ακραία υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών» τόνισε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά για τον προϋπολογισμό του 2018 και προέβλεψε ότι και αυτός θα πέσει έξω στις προβλέψεις του.
 
«Η πολυσυζητημένη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 είναι μια μεγάλη πολιτική απατεωνιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο προϋπολογισμό ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 
 
Σφοδρή επίθεση για την ασκούμενη αντιαναπτυξιακή και φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
 
«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ίδιος με τους προηγούμενους του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά», είπε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
 
 
Πηγή: ekriti.gr