Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ: Εκτός ο Γουλιδάκης … χωρίς εκπροσώπηση η Ιεράπετρα

12:57 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Δευ, 30/57/2023
Image: Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ: Εκτός ο Γουλιδάκης … χωρίς εκπροσώπηση η Ιεράπετρα

Τι απαντούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο Λασίθι Γ. Μπελούκας – Τ. Πατεράκης – Παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή ο Εμμ. Κουφάκης

Ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Νομό Λασιθίου. Απομένει ένα ακόμη πρόσωπο για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου που λόγω ποσόστωσης θα είναι γυναίκα. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019 Μανόλης Κλώντζας, γιατρός, από τον Άγιο Νικόλαο, ο πρώην Δήμαρχος Σητείας Νίκος Κουρουπάκης και η κα Ελευθερία Μπιτζαράκη – Σιγανού, δικηγόρος με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου. Τη σύνθεση του ψηφοδελτίου σχολίασαν στον Ηχώ 99,8 ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Μπελούκας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τάκης Πατεράκης, οι οποίο σημείωσαν ότι το τέταρτο πρόσωπο που θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο θα είναι από την Ιεράπετρα.

*Να σημειωθεί οτι όπως έγινε γνωστό ο κ. Μανώλης Κουφάκης παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ χωρίσ να είναι γνωστοί οι λόγοι παραίτησης

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Γιώργος Μπελούκας μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας επί της διαδικασίας ότι η νομαρχιακή πρότεινε 15 πρόσωπα. Μάλιστα ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής είχε έρθει στην Ιεράπετρα και είχε γίνει μια συζήτηση για τους υποψηφίους. Τις τελικές αποφάσεις έλαβε η αρμόδια επιτροπή. Περιμένουμε τον τέταρτο υποψήφιο που θα είναι γυναίκα, από την Ιεράπετρα, όπως είπε.

Για την κα Φωτεινή Ραπάνη από την Ιεράπετρα ο κ. Μπελούκας διευκρίνισε ότι για την υποψηφιότητά της προέκυψε κώλυμα τεχνικό, εκτιμάται όμως ότι θα ξεπεραστεί. Όσο για τον κ. Γιάννη Γουλιδάκη, περιφερειακό σύμβουλο πρώην αντιπεριφερειάρχη, ανέφερε ότι ήταν μέσα στα 15 ονόματα που πρότεινε η Νομαρχιακή. Η Κεντρική Επιτροπή ήταν εκείνη που αποφάσισε με βάση κάποια στοιχεία όπως η προσφορά στο κόμμα και η ανθρωπογεωγραφία. Είναι ένα αξιόλογο στέλεχος που έχει προσφέρει στο κόμμα και θα αξιοποιηθεί σε άλλα πόστα, σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Μπελούκας:

Όπως είπε από την πλευρά του ο κ. Πατεράκης , η ηγεσία του κόμματος ανέθεσε τη σύνταξη των ψηφοδελτίων σε μια επιτροπή η οποία κινήθηκε στη βάση 4 πεδίων. Πιο συγκεκριμένα. Οι εν ενεργεία βουλευτές τέθηκαν αυτομάτως υποψήφιοι.

Οι σύντροφοι που ήταν υποψήφιοι το 2019 και εφόσον έβαλαν πλάτη στα δύσκολα εάν επιθυμούσαν να είναι ξανά υποψήφιοι, είχαν ένα πλεονέκτημα να επιλεγούν. Ακολούθησαν αυτοί που αυτοπροτάθηκαν και κατόπιν εκείνοι που προτάθηκαν από τα όργανα. Με τα δεδομένα αυτά, τα ονόματα από κάθε νομό πήγαν στην επιτροπή, η οποία τα αξιολόγησε και έκανε τις επιλογές της. Βασικός στόχος. Θέλουμε σε κάθε νομό τη σύνταξη ενός ψηφοδελτίου δυναμικού ώστε να πάρουμε την έδρα, τόνισε ο κ. Πατεράκης.

Σχετικά τώρα με το ότι δεν υπάρχει στο ψηφοδέλτιο υποψήφιος από την Ιεράπετρα, εξήγησε ότι υπήρχε ως υποψήφια η κα Φωτεινή Ραπάνη ωστόσο προέκυψαν κάποια τεχνικά ζητήματα. Εάν τελικά δεν καταστεί εφικτό ένα άλλο πρόσωπο από την Ιεράπετρα θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, είπε απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα γιατί δεν επιλέχθηκε ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης σημειώνοντας ότι η επιτροπή κοίταξε τη σύνθεση όλου του ψηφοδελτίου και πως θα μπορούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλιστεί η έδρα στον νομό.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Πατεράκη