Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την στάση Παραγκαμιάν

8:54 π.μ. - Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022
08:05 π.μ. - Παρ, 27/54/2022
Image: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την στάση Παραγκαμιάν

Το ΔΣ αποδέχθηκε χρηματοδοτήσεις έργων πάνω από 600.000€

Η έκδοση ψηφίσματος για τη στάση του κ. Παραγκαμιάν, η αποδοχή χρηματοδότησης για εξοπλισμό του Γηροκομείου και η αποδοχή χρηματοδότησης για ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν μεταξύ άλλων το Δ.Σ Ιεράπετρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του, σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη.

Συγκεκριμένα μετά από ενέργειες και διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για αποδοχή η προμήθεια εξοπλισμού του Γηροκομείου Ιεράπετρας 257.836€, η προμήθεια 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, του εξοπλισμού τους και των συστημάτων υποστήριξης της λειτουργίας τους 309.926€, η ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες ή μη παραλίες 19.237€ και η «Παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αρμοδιότητάς τους» 55.823€.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Νήσου Χρυσής και των υβριστικών τοποθετήσεων του συντονιστή της Επιτροπής για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για τη Χρυσή κ. Καλούστ Παραγκαμιάν.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αξιολογώντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος αναφορικά με τη Νήσο Χρυσή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία-δυσαρέσκειά του για τις υβρεολογίες και συκοφαντίες του κυρίου Καλούστ Παραγκαμιάν προς το πρόσωπο του Δημάρχου Ιεράπετρας αλλά και όσων μοιράζονται κοινές απόψεις περί επισκεψιμότητας της Νήσου.

O κ. Παραγκαμιάν δεν τοποθετείται επιστημονικά επί του θέματος όπως αρμόζει στη θέση του ως συντονιστή της Επιτροπής για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για τη Νήσο αλλά επιλέγει να εξαπολύει δημόσιες αναπόδεικτες κατηγορίες και ύβρεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας καταδικάζει κάθε μορφής προσβολή της ηθικής ακεραιότητας και της προσωπικότητας του θεσμού του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και κάθε πολίτη, θεωρώντας απαράδεκτη και μη αποδεκτή τη συμπεριφορά του κ. Παραγκαμιάν. Επομένως, ζητάμε από τη Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης και τους αρμόδιους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργειας να τοποθετηθούν επί του θέματος και να απομακρύνουν τον κ. Παραγκαμιάν από την επιτροπή.

Ταυτόχρονα ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για το θέμα της Χρυσής υιοθετώντας την απόφαση με αριθμ. 1/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να υπάρξει άμεσα επίσημη τοποθέτησή της όπως έχει δεσμευτεί.

Διαφορετικά θα δράσουμε άμεσα ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα και τα συμφέροντα του Δήμου Ιεράπετρας».