Ψηφιακή ταυτότητα: Βήμα βήμα η ενεργοποίηση του Covid Free Wallet

7:01 π.μ. - Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022
07:01 π.μ. - Τρί, 04/01/2022
Image: Ψηφιακή ταυτότητα: Βήμα βήμα η ενεργοποίηση του Covid Free Wallet

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να αποθηκεύουν στην εφαρμογή Covid-free GR wallet, εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και την ταυτότητα

Από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η ενημέρωση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (Covid Free Gr Wallet) που περιλαμβάνει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, κάνοντας τη καθημερινότητα των εμβολιασμένων πολιτών ευκολότερη.

Την προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Στόχος είναι να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να αποθηκεύουν στην εφαρμογή Covid-free GR wallet, εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Αναλυτικά η διαδικασία βήμα – βήμα

Μπαίνοντας στην εφαρμογή από το κινητό → Αναζήτηση Covid Free gr wallet → Κατεβάζουμε την εφαρμογή → Άνοιγμα εφαρμογής → Κλικ + για να εισάγεται το πιστοποιητικό → Σαρώστε QR code

Για την εισαγωγή ταυτότητας → Ταυτοπροσωπία → Κλικ + για να εισάγεται το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα) → Εισαγωγή Κωδικούς Taxisnet → Σύνδεση → Αποστολή →  Αποδοχή → Συνέχεια → Εισαγωγή εξαψήφιου κωδικού.

neakriti.gr