Ψευτογιατρός: Οι συνταγές και τα διαιτολόγια του θανάτου – Έδινε καρότα και ριγανέλαιο για τον καρκίνο

8:21 π.μ. - Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020
08:06 π.μ. - Παρ, 26/21/2020
Image: Ψευτογιατρός: Οι συνταγές και τα διαιτολόγια του θανάτου – Έδινε καρότα και ριγανέλαιο για τον καρκίνο

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού και τις «θαυματουργές» θεραπείες που πρότεινε στους απελπισμένους ανθρώπους πείθοντάς τους να σταματήσουν την θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσαν, για να πάρουν τα δικά του ματζούνια

Πληθαίνουν καθημερινά οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού και τις «θαυματουργές» θεραπείες που πρότεινε στους απελπισμένους ανθρώπους πείθοντάς τους να σταματήσουν την θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσαν, για να πάρουν τα δικά του ματζούνια.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο «φως» η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, και αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, και σε χειρόγραφα σημειώματα, που αποκαλύπτει «το Βήμα», συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα».

Ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός υποστήριζε ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα άτυχα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες παραπλανητικές συμβουλές του.

Υποχρέωνε δε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από τον καρκίνο.

Το παραπλανητικό διαιτολόγιο

Το επικίνδυνο διαιτολόγιο που ο ψευτογιατρός έδινε αδιακρίτως στα θύματά του έφερε στο φως το MEGA.

Με τον τίτλο «Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου», ο 47χρονος προσπαθεί να συνδέσει το συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς.

«Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστηση και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.

Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, «μυστικές» τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο.

«Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα», σημειώνει ο 47χρονος.

Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός.

Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει.

Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα.

Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: «Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού».

«Ανακόλουθα τα διαιτολόγια»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, σχολιάζοντας το διατροφολόγιο που έδινε ο 47χρονος ψευτογιατρός στα θύματά του, και εξηγώντας ότι εκτός του ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ήταν εν δυνάμει και επικίνδυνο.

«Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να σχετίζει τη διατροφή με θεραπεία του καρκίνου. Ανάγκαζε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που ακούγεται ελκυστικό, άρα εύκολα πείθει κάποιον να το ακολουθήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πίσω από αυτό», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

«Η διαιτητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην θεραπεία πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε αυτούς τους ασθενείς είναι το πρωτεϊνικό ισοζύγιο. Πρέπει να παίρνουν πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Τα διαιτολόγιά του είναι εντελώς ανακόλουθα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χρέωνε 22.000 ευρώ το διαιτολόγιο του θανάτου

Σε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έδωσε ο ψευτογιατρός σε ένα από τα θύματά του, γράφει για το χάπι σπιρουλίνας, τη μια κουταλιά μουρουνέλαιο αλλά και για το γάλα κατσικίσιο που θα έπρεπε να λαμβάνει ως θεραπεία ο ασθενής με ανίατη ασθένεια, σύμφωνα με το cnn.gr.

Όλοι όσοι πίστεψαν στις ελπίδες που τους πούλησε περιέγραψαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας, που χειρίζονται την υπόθεση, το ποσό πολύ τους υποχρέωνε να ακολουθούν δίαιτες, οι οποίες δήθεν θα συνέβαλαν στο να γίνουν καλά.

Σε ένα τέτοιο διαιτολόγιο, υπήρχε η πρόταση για… χωριάτικη με φέτα και ρίγανη αλλά και ψαρόσουπα ως κυρίως πιάτο. Μάλιστα, μέσα στο διαιτολόγιο, ο γιατρός «μαϊμού» έφτανε στο σημείο να υπαγορεύει ότι το λάχανο και το καρότο που θα έπρεπε να φάει ο ασθενής, να είναι τριμμένα στον τρίφτη.

Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι η αναφορά σε ένα πόσιμο υγρό που έπρεπε να φτιάξουν και να πίνουν οι ασθενείς και το οποίο περιείχε: Νεροκάρδαμο, αψίθια, γκραβιόλα, τζίντζερ, κανέλα, γαρύφαλλο, τσουκνίδα, σκορπίδι. Ο ασθενής θα έπρεπε να βάζει ένα κουταλάκι από κάθε ένα από αυτά τα υλικά, όπως χαρακτηριστικά έγραφε, σε 700 γραμμάρια νερό, να τα βράζει σε χαμηλή φωτιά – με σκεπασμένο το καπάκι για 10 έως 15 λεπτά – και να τα αφήσει να κρυώσουν. Στη συνέχεια να τα σουρώνει και να πίνει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» για αυτές τις δήθεν δίαιτες και τα φάρμακα του 16χρονου που κατέληξε, οι γονείς του πλήρωσαν 22.000 ευρώ.

Η δικογραφία περιέχει πολλά από τα mail που έστελνε στους ασθενείς του ο ψευτογιατρός και τα οποία περιέχουν αντίστοιχες «θαυματουργές» συνταγές.

Θεραπεία καρκίνου με… ζωγραφιές

Την ίδια ώρα το MEGA, έφερε στο φως της δημοσιότητας σημείωμα, στο οποίο ο ψευτογιατρός έχει κάνει το σχεδιάγραμμα ενός εγκεφάλου, προσπαθώντας να εξηγήσει σε έναν «ασθενή» του πού βρίσκεται ο όγκος στον εγκέφαλό του.

Στο εν λόγω σημείωμα βλέπουμε και να αναγράφονται κάποια milligram, τα οποία είναι προφανώς δοσολογία για κάποιο σκεύασμα από τα βότανα που έφτιαχνε ο ίδιος ο 47χρονος.

Σημειώνεται ότι όπως έχει πλέον αποδειχθεί, είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που έπασχαν από καρκίνο και ακολούθησαν τον ψευτογιατρό σε ό,τι τους έλεγε.

«Χαρτογραφήσεις» νεοπλασιών

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συγκαταλεγόταν χαρτογράφηση των νεοπλασιών σε 17 μέρη του ανθρωπίνου σώματος και τρόπου καταγραφής των καρκινικών δεικτών από ξένους επιστήμονες τους οποίους ο ψευτογιατρός παρουσίαζε σαν δική του ανάλυση.

Την ίδια ώρα εντυπωσιάζει ότι σε σκευάσματα που πωλούσε σε ασθενείς του o 47χρονος, καταγράφεται στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.

Ο εν λόγω ιατρός δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του ψευτογιατρού.

Ομως η ΕΛΑΣ επαναδιερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υποβοήθησε την δράση του 47χρονου που οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ατόμων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Εντοπίσθηκε ακόμη σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε ο «φυσικός» ψευτογιατρός κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου ιατρού.

Τέλος, στο γραφείο του ψευτογιατρού εντοπίσθηκε χαρτογράφηση των καρκινικών δεικτών και του χρόνου και τρόπου προσδιορισμού τους, που ουσιαστικά είναι αποτύπωση μελέτης αλλοδαπών επιστημόνων που είχε ιδιοποιηθεί ο 47χρονος.

in.gr