Ψάχνουν προσωπικό και δεν βρίσκουν τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα

12:33 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Πέμ, 28/33/2022
Image: Ψάχνουν προσωπικό και δεν βρίσκουν τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης στον Ηχώ 99,8 για νέα μέτρα στην εστίαση, έλλειψη προσωπικού, επίσκεψη στη Χρυσή, ύφαλο κυματοθραύστη

Για μια ακόμη φορά ο κλάδος της εστίασης ετοιμάζεται να προσαρμοστεί στα νέα μέτρα για την πανδημία εν αναμονή του ΦΕΚ, που θα δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις για τον τρόπο, που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης ανέφερε, ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, από 1η Μαη δεν θα χρειάζεται να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή για rapid τεστ στους πελάτες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όμως αναμένουν το ΦΕΚ για περαιτέρω  διευκρινίσεις. Όχι μόνο για τους πελάτες, αλλά και για τους εργαζόμενους εάν πχ θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού είπε, ότι πράγματι υπάρχουν καταστήματα που ζητούν προσωπικό και αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί λόγω της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης αρκετοί εργαζόμενοι αναζήτησαν αλλού εργασία. Επίσης αρκετοί νέοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα νέων αγροτών και δεν μπορούν να εργαστούν αλλού, ενώ λόγω και της έλλειψης εργατών γης πολλοί νέοι ασχολούνται στα θερμοκήπια της οικογένειας. Εκτίμησε, ότι δεν συντρέχουν λόγοι, όπως μη πληρωμής εργαζόμενων, ή εκμετάλλευσης σχολιάζοντας, ωστόσο ότι σε κάθε κλάδο μπορεί να υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί εργοδότες.

 Ο κ. Μιχελαράκης, είπε στη συνέχεια, ότι αύριο ως μέλος της Επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης σχεδίου του σχεδίου δράσης για τη Χρυσή αύριο θα μεταβούν με τα μέλη της Επιτροπής στο νησί προκειμένου να δουν από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση.

Ενώ, τέλος έκανε αναφορά στο υπό εξέλιξη έργο του ύφαλου κυματοθραύστη.