Ψαρή Φοράδα: Εκτός Κρήτης θα ταφούν οι νεκροί - Στο νοσοκομείο ο επιζών του πολύνεκρου

6:49 μ.μ. - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Τρί, 20/49/2018
Image: Ψαρή Φοράδα: Εκτός Κρήτης θα ταφούν οι νεκροί - Στο νοσοκομείο ο επιζών του πολύνεκρου

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του τέταρτου επιβαίνοντα στο μοιραίο αυτοκίνητο είναι θετικά

Θλίψη και ένα απέραντο «γιατί» έχουν απλωθεί πάνω από την Ψαρή Φοράδα Βιάννου και την Ιεράπετρα, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο 3 νέοι σε ηλικία οικονομικοί μετανάστες Βουλγαρικής υπηκοότητας.
 
 
Στην Ψαρή Φοράδα και στην Ιεράπετρα μένουν μόνιμα και εργάζονται, οι περισσότεροι φίλοι και οι συγγενείς, αλλά και οι ίδιες οι οικογένειες των 3 θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, καθώς και εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες από τη Βουλγαρία, που σε ελάχιστο χρόνο έμαθαν ότι 3 ομοεθνείς τους, έχασαν τόσο ξαφνικά τη ζωή τους και ένας ακόμη 28χρονος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
 
Ένα φως μέσα στον «εφιάλτη»
 
Με τον εφιάλτη από το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χτες το βράδυ, στην Κρήτη να είναι ακόμη «ζωντανός», τουλάχιστον τα νέα για την κατάσταση της υγείας του τέταρτου επιβαίνοντα στο μοιραίο αυτοκίνητο είναι θετικά.
 
Πρόκειται για έναν άνδρα, 28 ετών και πατέρα 2 παιδιών, το Γιούρι, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό διασωθέντα από το τροχαίο δυστύχημα που «στοίχησε» τη ζωή σε τρεις άνδρες, όταν το όχημά στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε τοίχο, έπειτα από εκτροπή της πορείας του στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας.
 
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου απεγκλωβίζονται νεκροί ο 41χρονος οδηγός, Ρούσεφ, και ένας 30χρονος, ο Πέτρος, που καθόταν ακριβώς πίσω του. Τραυματίες βαρύτατα απεγκλωβίζονται από τη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου ένας 19χρονος, ο Άγγελος και ο 28χρονος Γιούρι.
 
Ο 19χρονος παραλαμβάνεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκινά με προορισμό το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όμως ο νεαρός καταλήγει όταν το ασθενοφόρο πλησιάζει το Μύρτο, 20 λεπτά πριν την Ιεράπετρα.
 
Ο Γιούρι, ο οποίος είναι βουλγαρικής υπηκοότητας (όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες του μοιραίου αυτοκινήτου), καθόταν στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος από το Ι.Χ., όμως τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του είναι θετικά, καθώς η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Διοικητή του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Τασσόπουλο, με τον οποίο επικοινώνησε το neakriti.gr, ο άνδρας έχει ήδη μεταφερθείς τη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Τασσόπουλος, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι κρίσιμη, ωστόσο χρειάζεται εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.
 
Στη Βουλγαρία η ταφή των τριών θυμάτων
 
Ο 30χρονος Πέτρος και ο 19χρονος Άγγελος, θα μεταφερθούν στο Ταγκέροβο της Στάρα Ζαγορά Βουλγαρίας όπου θα ταφούν στη γενέτειρα τους.
 
Ο 41χρονος Ρούσεφ, ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου θα μεταφερθεί 200 χιλιόμετρα βορειότερα για να ταφεί στη Ρουσέπολη.
 
Πως έγινε το μοιραίο τροχαίο;
 
Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου, όταν το ασημί Audi με Βουλγαρικές πινακίδες, ανεβαίνοντας με μεγάλη ταχύτητα από την παραλία της Ψαρής Φοράδας προς τον οικισμό της Μέσα Ψαρής, όπου έμεναν με τις οικογένειες τους οι  4 επιβαίνοντες, βγαίνει από το δρόμο σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει στροφή αλλά έχει λακκούβες και προσκρούει σαν «βολίδα» στο τοιχίο που βρίσκεται στην είσοδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ψαρής Φοράδας.
 
Εκείνη τη στιγμή ο Συνεταιρισμός κλείνει και μερικά από τα μέλη του ετοιμάζονται να μπουν στα αυτοκίνητα τους και να  φύγουν για τα σπίτια τους.
 
Βλέπουν τα φώτα ενός αυτοκινήτου που με μεγάλη ταχύτητα προσπερνά  ένα άλλο αυτοκίνητο και αμέσως μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο της πρόσκρουσης του μοιραίου Audi πάνω στο σταθερό σημείο.
 
Το αυτοκίνητο γίνεται μια άμορφη μάζα σιδηρικών και ο πρόεδρος του Α.Σ. Ψαρής Φοράδας Νίκος Μαρουλάκης καθώς και ο Γιώργος Χρυσουλάκης που τρέχουν πρώτοι στο στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, βλέπουν τους 4 επιβαίνοντες σε πολύ κακή κατάσταση.
 
Καλούν το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ που επιχειρεί απεγκλωβισμό σε άλλο περιστατικό, να σπεύσουν γιατί  υπάρχουν 4 εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.
 
Την ίδια ώρα οι ίδιοι αισθάνονται τυχεροί, γιατί αν το τροχαίο δυστύχημα γινόταν 3 λεπτά αργότερα, θα υπήρχαν και άλλα θύματα από τους αγρότες μέλη του Συνεταιρισμού, που εκείνη την ώρα αναχωρούσαν για τα σπίτια τους.
 
«Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν, τους έφυγε το αυτοκίνητο στην ευθεία και έπεσαν πάνω στον τοίχο. Έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα. Μια αστραπή είδα τη στιγμή εκείνη… Και άκουσα το θόρυβο της πρόσκρουσης. Βγήκα έξω στο δρόμο  και είδα το αυτοκίνητο διαλυμένο. Έτρεχαν πάρα πολύ. Τι να πω... Είμαστε συγκλονισμένοι. Δε συμβαίνουν και κάθε μέρα τόσο δυσάρεστα περιστατικά», δήλωσε ο κ. Ν. Μαρουλάκης.
 
 
neakriti.gr