«Ψάρεψαν» γιγάντιο τοξικό λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι

2:37 μ.μ. - Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
02:06 μ.μ. - Πέμ, 20/37/2019
Image: «Ψάρεψαν» γιγάντιο τοξικό λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι

Άφωνη μια παρέα που είδε το ψάρι το οποίο μπλέχτηκε στα δίχτυα στο Κουτσουνάρι

Δεν πίστευε στα μάτια του ο λιμενικός Γιώργος Σφακιανάκης που αντίκρισε τεράστιο λαγοκέφαλο να ανασύρεται από τα νερά της Κρήτης. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Θαλασσινάκης που ήταν μέλος της παρέας του «ψάρεψε» το τοξικό λαγοκέφαλο στο Κουτσουνάρι με αποτέλεσμα όλοι να μείνουν άναυδοι με το μέγεθος.

 
Το πρόβλημα με την εξάπλωση των τοξικών ψαριών έχει γιγαντωθεί και ήδη το θέμα τέθηκε σε σύσκεψη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης.Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου των λεσεψιανών (εισβολικών) θαλάσσιων ειδών στην Κρήτη.
 
Γιατί πλησιάζει περισσότερο στις ακτές
 
Πάντως αυτή την περίοδο οι λαγοκέφαλοι πλησιάζουν περισσότερο τις ακτές. «Αυτή η περίοδος όπως έχουμε εντοπίσει, είναι περίοδος αναπαραγωγής του ψαριού και παρατηρούμε ότι πλησιάζει, περισσότερο, σε κάποιες ακτές, πιθανόν για αναπαραγωγικούς λόγους και επίσης επειδή τρώει περισσότερο. Επιτίθεται, θα μπορούσαμε να πούμε, περισσότερο, τρώει αλιεύματα, ακόμη και κομμάτια από αλιευτικά εργαλεία αφού βρίσκουμε στα στομάχια τους αγκίστρια, δίχτυα κλπ» έχει εξηγήσει  η κ. Περιστεράκη Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων ΕΛΚΕΘΕ.
 
 
neakriti.gr