Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου

9:00 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
09:11 μ.μ. - Παρ, 06/00/2020
Image: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Συγκεκριμένα, μαθήτρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου υπεβλήθη σε rapid test το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό, ενώ έχει υποβληθεί και σε δεύτερο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Στην περίπτωση που και το δεύτερο τεστ βγει θετικό, τότε, όπως είπε στην “Α” ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης, θα τηρηθούν κατά γράμμα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων η μαθήτρια πρέπει να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τμήμα στο οποίο φοιτά θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του εν λόγω τμήματος πρέπει να υποβληθεί και αυτός σε τεστ ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του κρούσματος. Οι δε γονείς, θα ενημερωθούν προκειμένου να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την Δευτέρα.

Ήδη, ο κ. Μακράκης βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με την Διευθύντρια του σχολείου, όσο και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Λασιθίου για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του περιστατικού.

Πηγή Ανατολή