Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 για το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

10:57 π.μ. - Σάββατο, 1 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Σάβ, 01/57/2023
Image: Πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 για το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Η απονομή θα γίνει τις επόμενες μέρες στο σχολείο από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Ηρακλείου, κ. Αντωνία Κοκοτσάκη

Το 1ο βραβείο ex aequo (με ισοβαθμία) στον «Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας κατέκτησαν οι μαθητές του τμήματος Γ4 του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες γαλλόφωνων χωρών στην Ελλάδα, και απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων απ’ όλη τη χώρα. 

Το θέμα στην κατηγορία Α2, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές από την Ιεράπετρα, ήταν «Το παιχνίδι των αξιοθέατων», με τους μαθητές να καλούνται να κατασκευάσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό να παρουσιάσουν τα αξιοθέατα ενός γαλλόφωνου προορισμού. Από το σύνολο της τάξης επιλέχθηκε το Μόντρεαλ, η μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη εκτός Γαλλίας, και η ευρύτερη επαρχία του Κεμπέκ. Οι μαθητές αναζήτησαν φωτογραφίες και πληροφορίες για αξιοθέατα και πολιτιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης περιοχής και στη συνέχεια κατασκεύασαν το ταμπλό, τα πιόνια, τις κάρτες και τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Τα παιδιά εργάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό, αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους στην ξένη γλώσσα, αλλά και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Κινητοποιήθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά και μαθητές που ως τότε δεν έβρισκαν ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη ξένη γλώσσα. "Αυτή η ενεργός συμμετοχή μάς γεμίζει αισιοδοξία και αποτελεί εν τέλει το μεγαλύτερο βραβείο-όφελος του όλου εγχειρήματος!" - αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου, που συγχαίρει τους:

Καρτσάκη Εμμανουήλ, Λασηθιωτάκη Ευθυμία, Λουκάι Φαμπιόλ, Μαρκάκη Γεώργιο, Μαυροκουκουλάκη Ευαγγελία, Μπρόκου Ζαχαρένια, Νταραρά Ουρανία, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Σγουράκη Αικατερίνη, Τσικνίδη Ελένη  για την ιδιαίτερη προσπάθειά τους, καθώς και στους υπόλοιπους μαθητές του Γ4.

Η απονομή θα γίνει τις επόμενες μέρες στο σχολείο από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Ηρακλείου, κ. Αντωνία Κοκοτσάκη, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απονείμει η ίδια τους επαίνους στους μαθητές και να τους συγχαρεί. "Την ευχαριστούμε θερμά για αυτό!" - αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου ενώ πολλές ευχαριστίες απευθύνονται και στον Διευθυντή κ.  Μιχαήλ  Παπαδάκη και την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Κοντού για την υποστήριξή τους. 

"Ας ευχηθούμε να υπάρχει πάντα δύναμη και διάθεση για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις που ενισχύουν τα κίνητρα των μαθητών και ας συνεχίσουμε, με «αποσκευή» τη Γαλλική γλώσσα, προς νέα ταξίδια γνώσης και ψυχαγωγίας!" - αναφέρει η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και υπεύθυνη για το διαγωνισμό στο 1ο Γ/σιο Ιεράπετρας, Παναγιώτα Μέγγουλη.