Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

10:39 π.μ. - Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Πέμ, 26/39/2020
Image: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊού με μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Καβάλας, προκειμένου να μεταφερθούν τρεις ασθενείς που νοσούν με κορονοϊόσε σε νοσοκομεία της Αττικής

Η αεροδιακομιδή κρίθηκε απαραίτητη, αφού το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» ξεπερνώντας τα όρια αντοχής των νοσοκομείων.

ροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο της Καβάλας προκειμένου να παραλάβει τρεις ασθενείς από τη Δράμα, οι οποίοι νοσούν με κορονοϊό και κρίθηκε απαραίτητο μεταφερθούν για νοσηλεία στα νοσοκομεία της Αθήνας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας, μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Νοσοκομεία και δομές υγείας στη Βόρεια Ελλάδα έχουν αγγίξει πλέον «κόκκινο» με το σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα έγινε εκτάκτως αποστολή μεταφοράς προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας από την Ισπανία στη χώρα. Συγκεκριμένα, η αεροδιακομιδή αφορούσε 6 στελέχη της ΠΑ, τα οποία συμμετείχαν στην εκπαιδευτική ΝΑΤΟϊκή δραστηριότητα,Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Δύο από τους έξι μεταφέρθηκαν με την ειδική κάψουλα, αφού είχαν ήδη παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις τέθηκαν σε καραντίνα.

thepressproject.gr