Προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής Ιεράπετρας

8:45 π.μ. - Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Παρ, 25/45/2019
Image: Προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισκέφθηκε το κτίριο ώστε να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στο χώρο

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η αρχαιολογική συλλογή Ιεράπετρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ώστε να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στο χώρο.  

AAA5340
 
Συγκεκριμένα το έργο αφορά σε εκτεταμένες εργασίες επισκευής, συντήρησης, αντικατάστασης κουφωμάτων, μετατόπισης εκθεμάτων και τοποθέτησης εξωτερικού φωτισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 121.500€.    

AAA5344
 
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης: 
 
«Ακόμα ένα έργο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προχωράει στον Δήμο Ιεράπετρας. Μετά την ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου του Καλέ και τις εργασίες στο σπίτι του Ναπολέοντα υλοποιούνται και οι τελευταίες προβλεπόμενες παρεμβάσεις στο κτίριο της αρχαιολογικής συλλογής.

AAA5352
 
Συνεχίζουμε εντατικά τις εργασίες με επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας και σε απόλυτη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου και την προϊσταμένη κα. Χρύσα Σοφιανού στοχεύουμε μέχρι το τέλος του έτους να παραδώσουμε το έργο στους δημότες.
 
Οι σπουδαίοι θησαυροί που εκτίθενται στο χώρο θα αναδεικνύονται πλέον όπως τους αρμόζει και ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να απολαύσει μία αναβαθμισμένη εμπειρία περιήγησης».